USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Урятував два життя: ратнівчанин став посмертним донором нирок

20 Січня 2023 19:01
19 січня у Волинській обласній клінічній лікарні провели дві пересадки нирок. Донором став 52-річний чоловік з Ратнівщини, який помер унаслідок травми.

Про це повідомив завідувач відділення трансплантології ВОКЛ Михайло Загрійчук.

«Свята завершуємо пересадкою двох нирок на Водохреща! Учора ми «запустили» ще одну реанімацію! Ратне Волинської області, чоловік 52 років загинув від травми, але його доньки погодилися, щоб їхній тато врятував два життя (на жаль, серце та печінка були непридатні). Повернулись ми у Волинську обласну клінічну лікарню серед ночі, а уже о 9:00 почали першу пересадку! Низький уклін донору та родичам!» – зазначив лікар.

Читати ще: П’ять органів – за кілька днів: у Волинській клінічній лікарні запустили трансплантацію від померлих донорів

Він додав, що співпраця з колективом Ратнівської лікарні, яка почалася з розвитку лапароскопічної хірургії, продовжується уже і в трансплантології.

Читати ще: «Наступною після трансплантації нирки у Волинській обласній лікарні мала б стати трансплантація серця», – Михайло Загрійчук

«Дякуємо вам, друзі! Здається, ми зробили хірургічне життя у вашому чарівному прикордонному містечку трішки цікавішим!» – додав Михайло Загрійчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus