USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Уже є договори: до Луцька хоче переїжджати бізнес із зони бойових дій

23 Березня 2022 20:49
У Луцькій міській раді створили Центр підтримки та евакуації бізнесу який покликаний допомогти підприємствам, що хочуть евакуюватися із зони активних бойових дій. Вже є підприємці, які активно цікавляться можливостями для ведення бізнесу в обласному центрі Волині.

Про це у коментарі Інформаційного агентству Волинські Новини розповів директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль.

Мета такого центру – створити комфортні умови для того, щоб бізнес за бажанням зміг переїхати з міст, де йдуть бойові дії до Луцької громади.

Читати ще: У Луцьку запрацює Центр підтримки та евакуації бізнесу

Зі слів очільника департаменту, наразі Центр підтримки та евакуації бізнесу збирає інформацію від місцевих підприємців та представників бізнесу з інших регіонів про наявні потужності і потреби, а також допомагає обом сторонам вийти на перемовини.

«Місцеві підприємства та підприємці залишають інформацію про те, що вони мають певний ресурс, який не використовують, і можуть або продати, або здати в оренду склади, земельні ділянки, торгові майданчики. Вони дзвонять до нас або заповнюють google-форму на сайті міської ради. Наприклад, вказують, що в них є склад за такою адресою, зазначають площу, чи підведені газ, вода та інше. А представники підприємств, які планують переїхати, своєю чергою, теж дзвонять або заповнюють цю форму, в якій вказують, чим вони займаються, який у них об’єм виробництва, що їм потрібно – майданчик, склади і так далі. Тобто так вони і самі шукають один одного, і ми їх зводимо», – пояснює Борис Смаль.

Повноцінно центр запрацював цього тижня. Проте вже за ці кілька днів роботи є результати: деякі угоди укладені, дещо – на етапі перемовин.

«Сьогодні, наприклад, в мене було з десяток розмов і з нашими підприємцями, і з тими, хто хоче перевести свій бізнес до нас. Я їм допомагаю контактувати і вони далі ведуть переговори. Чи є результат? Попри те, що ми фактично працюємо в цьому напрямку лише три дні, вже є укладені договори і деякі мережі готуються переїжджати в Луцьк», – зауважив керівник департаменту.

Читати ще: Якщо є можливість, відновлюйте роботу бізнесу, – мер Луцька звернувся до підприємців

Також свою допомогу пропонує і міський центр зайнятості, якщо таким підприємствам потрібно доукомплектувати штат. Щоправда, здебільшого підприємства переїжджають з власними працівниками.

«Переговори, які відбулися, стосувалися здебільшого спеціалізованих підприємств, які планують переїжджати з власним персоналом, адже так швидше», – пояснює посадовець.

Читати ще: Як на Волині знайти роботу під час війни

Загалом він відзначає: підприємці зараз активно цікавляться, їздять містом, територією області, придивляються, куди їм можна було би переїхати. За ці дні, додає Борис Смаль, до луцького Центру допомоги евакуації бізнесу зверталися представники легкої промисловості, торгівельні мережі, будівельна компанія.

Юлія МАЛЄЄВА

Фото – ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 23 Березня 2022 21:09
бізнес знайде бізнес ваше завдання владо СТВОРИТИ УСОВИ а не бути посередником між бізнесом....
Іван Показати IP 24 Березня 2022 12:21
Всі публікації зараз треба писати з розрахунку на те, що їх читає ворог. Якщо заради піару дій влади постійно писати, що якесь місто стало центром бізнесу чи хабом гумдопомоги, москалі обов’язково захочуть його зруйнувати. Працюйте на благо України мовчки, не вихваляючись. Зараз не той час.
Місцевий Показати IP 25 Березня 2022 08:02
А Як же загроза з півночі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus