USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Афганістані відновлять страти і ампутації кінцівок, – представник «Талібану»

24 Вересня 2021 13:16
Після захоплення влади в Афганістані «Талібан» готується відновити страти та ампутації кінцівок, які раніше привселюдно відбувалися на спортивному стадіоні Кабула.

Про це в інтерв’ю The Associated Press повідомив співзасновник радикального ісламістського руху мулла Норуддін Турабі, колишній міністр юстиції і ексочільник «Міністерства пропаганди чеснот і запобігання пороку», який зараз відповідає за в’язниці, передає ТСН.

Під час попереднього правління «Талібану» засуджених вбивць зазвичай страчували одним пострілом в голову, випущеним членом родини жертви. Стрільцю також пропонувалося взяти «криваві гроші» і дозволити злочинцю залишитися в живих.

Засудженим за крадіжку раніше ампутовували руки і ноги, залежно від ступеня тяжкості злочину.

Читати ще: Убивства, насилля й тотальні заборони: як живуть жінки в Афганістані

Відповідаючи на запитання журналістів, Турабі відкинув обурення щодо таких покарань, сказавши, що завдяки ним «у нас була повна безпека у всіх частинах країни». Він також застеріг світ від втручання у справи нових «правителів» Афганістану.

«Всі критикували нас за покарання на стадіоні, але ми ніколи нічого не говорили про їхні закони і покарання, – заявив один із лідерів талібів. – Ніхто не казатиме нам, якими повинні бути наші закони. Ми будемо слідувати ісламу і будемо встановлювати свої закони на основі Корану».

За його словами, тепер справи про злочини розглядатимуться в суді, зокрема й жінками, однак «основою законів Афганістану буде Коран» і покарання, які практикувалися до вторгнення американських та британських військ у 2001 році, будуть відновлені.

«Відрубування рук дуже необхідне для забезпечення безпеки», – заявив Турабі, вказавши, що це має стримувальний ефект. Він додав, що «влада» вивчає питання про те, чи застосовувати покарання публічно, і «розробить політику».

Читати ще: «Принизливе завершення американської ери». Як США здали Афганістан талібам. Аналіз західних ЗМІ

Зауважимо, що в останні дні в Кабулі бойовики «Талібану» відновили публічне засудження чоловіків, обвинувачених в дрібних крадіжках.

Так, щонайменше двічі цього тижня чоловіків у Кабулі пхали у кузов пікапа зі зв’язаними руками і виставляли напоказ для приниження. Декому з них вішали на шию або засовували в рот черствий хліб.

Коментуючи дії нового «уряду» Афганістану, Турабі заявив, що тепер таліби дозволятимуть телебачення, мобільні телефони, фото і відео, «тому що це потреба людей, і ми серйозно до цього ставимося».

Він додав, що таліби також розглядають ЗМІ як спосіб поширення своїх ідей. «Тепер ми знаємо, що замість сотень, ми можемо досягти мільйонів», – сказав він, додавши, що якщо покарання все ж будуть публічними, то люди зможуть знімати їх на відео або фотографувати, щоб поширити стримувальний ефект.

Як повідомляли, 1 вересня з’явилася інформація про те, що таліби заборонили жінкам займати пости міністрів. Крім того, в школах та університетах почали ділити класи на жіночу та чоловічу половини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
олександр Показати IP 24 Вересня 2021 13:44
Нам би такий закон
1 до олександр Показати IP 24 Вересня 2021 14:49
Да... і як не дивно, таких як ти, першими по таких законах четвертують.
Анонім до олександр Показати IP 24 Вересня 2021 14:50
А для чого нам такий закон?
Сергій до Анонім Показати IP 24 Вересня 2021 16:11
Для порядку.
! до олександр Показати IP 24 Вересня 2021 16:03
Вам би ліки прийняти.
9 Показати IP 25 Вересня 2021 08:56
Враховуючи,що робиться у нас, то такі закони і нам би були в користь, особливо для придурашених водіїв, які летять обганяти на поворотах ,підгору або просто летять на такій швидкості, що диву даєшся. Може б дійшло трохи .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus