USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Армянську введуть режим надзвичайної ситуації через викиди

14 Вересня 2018 20:55
В Армянську ввели режим надзвичайної ситуації після викидів шкідливих речовин на заводі «Кримський титан».

Про це 14 вересня повідомив так званий заступник начальника головного управління – начальник управління цивільного захисту головного управління МНС Росії в окупованому Криму Олексій Фрідман, передає Крим.Реалії.

«Штабом зараз буде прийматися рішення і рекомендуватися адміністрації міського округу Армянськ ввести режим НС, тому що у нас є перевищення гранично допустимої концентрації у понад п'ять разів. Це є критерієм введення режиму», – сказав Фрідман, додавши, що режим введуть вже 14 вересня.

Як повідомлялося у ЗМІ, у ніч на 24 серпня на півночі окупованого Криму стався викид отруйних хімікатів із кислотонакопичувача заводу «Кримський титан».

30 серпня кримські екологи та експерти прийшли до висновку, що джерелом випаровування міг стати вміст кислотовідстійника заводу через спеку і відсутність води з Північно-Кримського каналу.

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопську) металеві предмети вкрилися іржею, з дерев опало листя, в повітрі відчувався стійкий запах кислоти. Через забруднення повітря збільшилася кількість звернень жителів до медустанов.

Окупанти вирішили зупинити роботу заводу на два тижні, евакуювати дітей і жінок. 5 вересня речник Міноборони Олександр Мотузяник із посиланням на Головне управління розвідки заявив, що погіршення екологічної ситуації на півночі окупованого Криму сталося внаслідок потрапляння снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.

У Каланчацькому та Чаплинському районах області працюють пересувні лабораторії, які аналізують стан навколишнього середовища.

У Скадовську Херсонської області станом на 11 вересня перебували більш як 400 дітей із Каланчацького та Чаплинського районів, евакуйованих через токсичні викиди на заводі «Кримський титан».

12 вересня Клімкін наголосив, що Україна ніколи не буде підписувати контракт на поставку води в окупований Російською Федерацією Крим, де вказуватиметься приналежність півострова Росії. Глава МЗС наголосив, що в зв'язку з викидом отруйних речовин на заводі «Кримський титан» Росія намагається маніпулювати ситуацією з непостачанням України води на півострів. В «Опоблоці» заявили, що міністр закордонних справ Павло Клімкін повинен понести відповідальність за свої слова про постачання води до Криму. Партія вимагає його відставки, а також негайно повернути воду на окупований півострів.

13 вересня Клімкін відповів на заяву «Опоблоку», зазначивши, що Росія як держава-окупант, захопивши Крим, силою відрізала український півострів від прісної води, яка постачається з материкової частини України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан (Крымчанин) Показати IP 14 Вересня 2018 21:06
По-перше- вже введено. Підраховано прямі збиткі-700 млн рб. (по курсу нацбанка України-289 430 617 грн). Відповідальність за екологичну катастрофу несе власник-громадянин України Фірташ. Відповідальність за водну блокаду (перекрито Північно Кримский канал в березні 2014 року)-несе Українська держава. Смішно, україньці ще хочуть повернути Крим. У нас всі краще здохнуть від куль націоналістів, а ніж повернуться.
Бандера до Степан (Крымчанин) Показати IP 15 Вересня 2018 09:28
На вас крисян рассіяни вже плюють, і ненавидять. Ви ж тільки обдирати туристів вмієте і бюджетні дотації розкрадати. А по суті лінивіші за циган.
Степан (Крымчанин) до Бандера Показати IP 15 Вересня 2018 11:13
Коли немає що відповісти по суті-переходять на лайку.
12345 Показати IP 15 Вересня 2018 11:16
Населения Крыма все ждет кого то, кто сделает все за них, и при этом признает ихнюю особенность и исключительность. Да, так делала Украина, превратила Крым с пустыни в процветающий курорт. И туристы были, и очень таки много даже, и как оказывается и инвестиции, и порядок какой никакой. А крымчане все свои курятники сдавали туристам по цене пятизвездочных отелей, да вареную кукурузу продавали, по цене морепродуктов... И КТО Ж ВАМ ВИНОВАТ, КРЫМЧАНЕ ? ВАША ОСОБЕННОСТЬ ТОЛЬКО В ХИТРОВЫ**АНОСТИ, И ПАТАЛОГИЧЕСКОЙ ЖАДНОСТИ УМНОЖЕННОЙ НА ТАКУЮ ЖЕ ЛЕНЬ! ПРОВЕРКУ НА ВШИВОСТЬ И ГНИЛОСТЬ ВЫ НЕ ПРОШЛИ, ОСОБЕННЫЕ ВЫ НАШИ, ХА ХА ХА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus