USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

В Австралії експрем'єр під час пандемії призначив себе главою 5 міністерств

18 Серпня 2022 00:46
Колишній прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон призначив себе головою п'ятьох міністерств під час пандемії коронавірусу. Самі міністри, як і громадськість, про це не знали.

Про таке пишуть The Guardian та BBC, інформує Громадське.

Як з'ясувалося, у період від березня 2020 року до травня 2021-го Моррісон, окрім крісла прем'єра, призначив себе міністром охорони здоровʼя, фінансів, казначейства, внутрішніх справ та природних ресурсів. Це сталося без відома громадськості, а подекуди і без попередження чинного міністра.

Це дозволило прем'єру ухвалювати рішення в усіх важливих сферах і скасовувати рішення профільних міністрів. Жодних офіційних оголошень про призначення не було, а в самому уряді мало хто знав, що Моррісон мав такі широкі повноваження.

Сам експрем'єр не заперечує своє самопризначення, проте каже, що таким чином хотів гарантувати роботу уряду, якщо міністри стануть недієздатними через COVID-19. Моррісон визнає, що це рішення дійсно виявилося непотрібним, і додає, що з часом він узагалі забув про нього.

Після викриття чинний прем'єр Австралії Ентоні Альбанезе назвав такі дії попередника «безпрецедентним розгромом демократії» і звернувся за юридичною консультацію щодо цього до генерального прокурора Австралії. Від Моррісона вимагають піти у відставку з депутатського крісла навіть дехто із його соратників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 18 Серпня 2022 13:23
Типу якщо всі захворіють, а я один залишусь здоровим?! Самонадіяно якось)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus