USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У День Незалежності України РФ планує повторити кривавий сценарій Оленівки, – експерт

18 Серпня 2022 16:27
У середу, 24 серпня, російські окупанти в захопленому Маріуполі Донецької області планують повторити кривавий сценарій Оленівки.

Як передає УНІАН, супротивники хочуть обстріляти чи підірвати будівлю суду, в якому заплановано проведення так званого «судового процесу» над військовополоненими бійцями полку «Азов», розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов під час інтерв’ю ТСН.ua.

«...йдеться про те, що спецслужбами Російської Федерації буде здійснений сценарій чи то обстрілів приміщення суду з використанням тактичних ракетних комплексів «Точка-У» начебто українською стороною, чи то підрив самої будівлі суду. Ці заходи готуються саме до 24 серпня. Йдеться про те, що буде реалізований сценарій Оленівки», – зазначив співбесідник.

Експерт додав, що, за оперативними відомостями, кривавий сценарій готується саме у Маріуполі.

«...Коли під видом обстрілу ЗСУ з метою начебто унеможливлення проведення судового процесу над бійцями полку «Азов», які нібито, за версією РФ, будуть свідчити проти України, буде задіяний подібний механізм», – зазначив Снєгирьов.

Нагадаємо, російські окупанти 29 липня обстріляли колонію № 120 в окупованій Оленівці Донецької області. Там загарбники утримували в полоні українських військових та цивільних. Внаслідок атаки загинули близько 40 людей, ще 130 зазнали поранень. Всю вину Росія намагалися перекласти на ЗСУ.

Читати ще: Росія визнала «Азов» терористами. Це значно ускладнить обмін полоненими

У полку «Азов» російський удар по Оленівці розцінили як акт публічної страти. Та запевнили, що з’ясовують імена виконавців та організаторів розстрілу колонії, де перебували українські військові, здебільшого азовці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus