USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Естонії випустили монету, присвячену Україні. Фото

9 Липня 2022 14:45
Банк Естонії почав продаж ексклюзивної монети номіналом 2 євро, присвяченої Україні. Залучені від продажу монет кошти підуть у Центральний банк України на підтримку боротьби за свободу країни.

Про це інформує пресслужба Банку Естонії.

На монеті, присвяченій Україні та її свободі, зображено дівчину як символ ніжності, яка тримає птаха на долоні. На монеті також зображено колоски зерна.

Автор дизайну монети – біженка з України, харків’янка Дарина Титова, студентка художнього факультету Естонської художньої академії.

За словами автора дизайну, участь у конкурсі допомогла їй подолати відчуття безпорадності.

«Я почувалася погано, мала відчуття провини через те, що я прокидаюся від сонячних променів, а багато українців прокидаються під звуки ракет і бомб. Щоб висловити це почуття, я намалювала на монеті дівчину, яка захищає пташку в руці», – розповіла Дарина Титова.
Банк Естонії планує випустити до 40 тисяч монетних карток. Якщо купити монетну картку за 18 євро, то можна придбати цю монету. Якщо попит буде великим, банк готовий збільшити тираж.

Водночас монети зі спеціальним дизайном надійдуть у широкий обіг наприкінці цього року, коли в обіг буде випущено два мільйони монет номіналом 2 євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus