USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Індії – спалах смертоносного вірусу Ніпах

7 Вересня 2021 10:39
В індійському штаті Керала в 11 осіб виявлено симптоми зараження вірусом Ніпах.

Про це повідомила міністр охорони здоров’я в регіоні Віна Джордж в ефірі телеканалу NDTV, передає Кореспондент.

За словами чиновниці, днем раніше в штаті від Ніпах помер 12-річний хлопчик. Медики встановили і перевірили на наявність інфекції 251 людину, з якими контактувала дитина.

«У медичному коледжі та лікарні Кожикоде в ізоляції перебувають 38 осіб, з яких в 11 проявилися симптоми. Зразки восьми осіб були відправлені в Національний інститут вірусології для тестування», – уточнила Джордж.

У підсумку підвищені заходи безпеки були введені в районі Кожикоде, де був виявлений хворий хлопчик, а також у трьох сусідніх районах. Крім того, влада регіону ініціювала посилення епідеміологічного нагляду та проведення більш інтенсивного відстеження контактів хворих.

Вірус іє одним з найбільш смертоносних інфекційних захворювань. Від нього немає вакцин, 70% хворих помирають. Вперше зареєстрований у 1999 році в Малайзії. Симптоми хвороби – лихоманка, головний біль, сонливість, проблеми з дихальними шляхами, дезорієнтація. Через добу або дві хворий впадає в кому. Природні переносники вірусу – летючі лисиці, які харчуються фруктами.

У грудні минулого року в Індії від вірусу Ніпах помер чоловік, ще близько півсотні людей опинилися в лікарнях. Незабаром у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили про можливість пандемії через цей вірус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus