USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через хакерську атаку не працює «Волиньгаз»

29 Червня 2017 15:01
Серед компаній, що постраждали від хакерської атаки, є «Волиньгаз» і «Волиньгаз збут». Про це повідомили у прес-службі «Волиньгазу».

«До уваги споживачів природного газу Волині! 29-30 червня, із технічних причин, прийом споживачів природного газу в Центрах обслуговування клієнтів та робота контакт-центру ПАТ «Волиньгаз» тимчасово призупинені.

Консультації та обслуговування споживачів проводитимуть менеджери у обмеженому режимі, без роботи у базах даних.

Про відновлення звичного режиму роботи буде повідомлено додатково. Приносимо вибачення за тимчасові незручності», – йдеться у повідомленні «Волиньгазу».

Нагадаємо, 27 червня в Україні невідомий вірус вразив мережі низки великих компаній, у тому числі й великих державних. Атака почалася практично одночасно близько 11:30. Вірус поширився дуже швидко і проявлявся у відмові роботи комп'ютерів на платформі Windows. Перевантажувався і зашифровувався. Зокрема, кібератаки були здійснені на сайти "Київенерго", "Укртелеком", "Ощадбанк" і "Нова пошта", комп'ютерну мережу Кабміну, столичний метрополітен. Луцькі фірми теж зазнали атаки вірусу.

Рада нацбезпеки прийняла рішення про посилення заходів контртерористичного і контррозвідувального режиму в Києві та регіонах України.

Пізніше стало відомо, що під час масованої хакерської атаки в Україні були інфіковані 12,5 тис. комп'ютерів. Вірус поширювався за допомогою бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc українського виробництва.

Як розповів засновник антивірусної компанії (США) Микола Білогірський, вірус Petya стирає дані, у нього немає можливості повертати людям стерті дані, навіть якщо вони платять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Я Показати IP 29 Червня 2017 15:54
А що,калькулятори теж вірус зацепив?
ПєтяА Показати IP 29 Червня 2017 16:32
Так їм і треба. Поки вони не працюють-люди живуть!
Я до ПєтяА Показати IP 29 Червня 2017 17:06
Поки вони не працюють,люди зарплату не отримують
Анонім до Я Показати IP 29 Червня 2017 19:28
Чому це не отримують зарплату? Вони ж не на відрядній праці, а на ставках . Отже,сидять , попивають каву , а зарплата капає. А працювати можна і без комп"ютерів, вручну, як пару років назад.О, тепер контролери по обслуговуванню споживачів стали менеджерами, - цікаво!!!??? І освіти не треба...
Мент Показати IP 29 Червня 2017 19:32
Ура, може нарешті газова конторка рухне разом з керівниками - злодіями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus