USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським казначеям принесли 5 флешок з вірусами

10 Липня 2017 18:09
Волинські казначеї впродовж місяця виявили на флешках, які їм принесли в установу, 5 вірусів.

Про це йшлося під час оперативної наради в облдержадміністрації 10-го липня.

Як повідомив начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак, задля безпеки фахівці перевіряють усі носії інформації на окремих комп’ютерах, аби не наразити на хакерську атаку всю фінансову установу.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ – ХАКЕРСЬКА АТАКА НА СИСТЕМИ КОМПАНІЙ. ОНОВЛЕНО

«Щодо хакерських атак, то казначейство щодня перевіряє флешки, які нам приносять. Так, із 29 травня по 30 червня наші оператори виявили 5 факторів наявності у них вірусів», - розповів посадовець. Та рекомендував переходити на електронну систему перерахунків, що є безпечнішим.

Нагадаємо, 27 червня українські установи стали жертвами масштабної кібератаки, проведеної за допомогою вірусу Petya.A. Хакерські атаки були націлені на об’єкти критичної інформаційної інфраструктури енергогенеруючих і енергопостачальних компаній, об’єктів транспорту, ряду банківських установ, телекомунікаційних компаній. Вірус атакував і Кабінет Міністрів України.

Потужна хакерська атака почалася з України, а потім сталася і в 64 інших країнах. Експерти назвали винуватцем зараження ПК програму M.E. Doc, що використовується у бухгалтерії. В СБУ заявили, що метою масштабної хакерської атаки була дестабілізація ситуації в Україні.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus