USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині частина мешканців інтернату через обвал стіни спить у коридорі

11 Грудня 2020 15:53
У Горохівському психоневрологічному інтернаті, де 25 листопада обвалилася стіна, зараз тривають відновлювальні роботи. Ремонт у трьох кімнатах обіцяють завершити до кінця тижня, а доти частина мешканців змушені були розмістити у коридорі.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

«Після обвалу стіни, який стався 25 листопада, 12 мешканців евакуювали, – розповіла керівниця інтернату Юлія Ковальчук. – Ліжка для них поставили у коридорі, бо місця у палатах для них не вистачило».

«Орієнтовно 5 днів, як будуть завершені ремонтні роботи в двох кімнатах, ми переселимо туди сім людей. А тоді з 4 кімнати переселяться ще семеро людей», – каже директорка психоневрологічного інтернату.

Для решти мешканців закладу є й інші незручності – відсутність туалетів і душових кабін. Сестра-господиня Людмила Барська розповіла, що людям немає, де митися, а з вбиралень – два біотуалети, два підлогових унітази, крісла та надвірний туалет.

Загалом в інтернаті нині проживають 115 людей. Ніхто з них не травмувався. Забив тривогу тієї ночі один з мешканців закладу. Віктор Івченко каже: досі пам’ятає ту ніч.

«Я пішов у туалет і отам почався обвал. Бачу, що спочатку одна плитка рухнула, а потім друга і я вибігаю, а медсестра якраз обходить кімнати. Я гукнув, вона подивилася і каже: «Дзвонимо до Олександрівни», – пригадує чоловік.

Керівниця інтернату розповіла, що нова проєктно-кошторисна документація на добудову приміщення вже готова. Її орієнтовна вартість – 3,5 мільйона гривень. З її слів, на ремонт кімнат, у яких проживали підопічні інтернату, гроші наразі є. Скільки потрібно на ремонт та утеплення всього приміщення Горохівського психоневрологічного інтернату керівниця, каже, не знає.
Нагадаємо, стіна в інтернаті обвалилася о пів на п’яту ранку 25 листопада. Напередодні місцева підрядна будорганізація розпочала там ремонт. За попередньою версією, стіна на двох поверхах впала, бо будівля з самого початку була зведена із порушеннями. На ліквідацію наслідків аварії в Горохівському психоневрологічному інтернаті з обласного бюджету виділили 450 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus