USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

На Волині закінчили ремонт у психоневрологічному інтернаті, де рік тому обвалилася стіна

29 Вересня 2021 23:09
У Горохівському психоневрологічному інтернаті добудували частину будівлі, яка обвалилась торік наприкінці листопада. Тут завершили капітальний ремонт усередині приміщення, підопічні інтернату повернулися до своїх кімнат.

Про це розповіла Суспільному директорка установи Юлія Ковальчук.

З її слів, частину будівлі, де обвалилася стіна, вирішили від’єднати від основної, аби вона не потягнула основне приміщення інтернату. Зруйнованій будівлі дали можливість впасти.

Поки тривав ремонт, люди жили у коридорах, розповів підопічний інтернату Василь Лук’янчук. «Трошки було незручно там спати, але вже зараз ліпше стало, дуже нам подобається», – каже чоловік.
Роботи з ремонту поваленого приміщення тривали майже рік. «Стару будівлю розібрали, вивезли все, заново залили фундамент», – розповів підрядник Олег Карпов.

Після ремонту для підопічних облаштували 7 туалетів, окремий санітарний блок для хворих з ураженням опорно-рухового апарату, дві душові та побутові кімнати.
Капітальний ремонт частини корпусу Горохівського психоневрологічного інтернату виконувало приватне будівельне підприємство. Замовником робіт став обласний департамент інфраструктури. За виконані роботи замовник має переказати будівельній організації мільйон 420 тисяч гривень.


Зараз у закладі проживає 115 підопічних. З них 32 людей мають першу групу інвалідності та проблеми з опорно-руховим апаратом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus