USD 39.56 39.90
  • USD 39.56 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.87

«В Ізраїлі війна. А хіба тут – не війна?» Волинянин не дозволяє виїхати дітям, хоч сам за кордоном

20 Лютого 2024 16:36
Колишній чоловік забороняє жінці їхати до нового в Ізраїль. Уся річ – в суворих законах цієї країни. Вони дозволяють неповнолітнім в’їжджати на територію країни, тільки якщо на це є згода і мами, і тата. Особливого абсурду ситуації додає той факт, що суворий тато, який не хоче відпускати з України дітей, сам понад рік живе в Європі.

Батьки Марка та Амалії розлучилися п’ять років тому. Діти залишилися жити з мамою в селі Світязь, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Спільні діти, ми домовилися, що сваритися не будемо, що в нас будуть просто дружні стосунки. Він гроші на дітей давав на той час. Було все нормально», – пригадала Юлія Мішина.

Вона нещодавно вийшла заміж за громадянина Ізраїлю та хоче переїхати до нового чоловіка разом з дітьми. Однак колишній – проти.

«Їдь куди хочеш, а діти залишаться в Україні». Не з ним, а з його батьками. У нього ніколи в планах не було виховувати дітей», – сказала Юлія.

Вона додала, що в Ізраїлі і для дітей – кращі можливості, і сама вона зможе там роботу знайти, і новий чоловік наполягає на переїзді.

«Він шукає якісь виходи, він там дзвонить, там дзвонить, із одним адвокатом радиться, з другим адвокатом радиться. У нього є жінка, але в нього жінки немає», – зазначила Юлія.

Діти з дозволу мами поділилися враженнями від спілкування з рідним татом.

«Дуже рідко я можу поспілкуватися. Ну, я з ним можу ще посваритися. І я з ним не хочу так говорити. Бо з ним немає за що говорити, одні сварки, – розповів Марк. – Він нас нічого не питає, а розказує те, що в тому Ізраїлі війна, а хіба тут не війна?»

«Він нас не пускає полетіти в Ізраїль, і я на нього дуже сильно обіжена», – додала Амалія.
Читати ще: У Луцьку мама, батько і вітчим не можуть поділити дитину. Розбірки доходять до абсурду

Тато Вадим Мішин категоричний: не відпустить дітей, поки в Ізраїлі триває війна.

«В Ізраїль ви зможете виїхати, це питання ми обговорювали, коли там закінчиться війна, коли там буде безпечно. Ти ж ніколи не був в Ізраїлі, чому ти вирішив, що тобі там сподобається?» – наголосив батько.

«Я хочу там спробувати побути, а ти не даєш нам цього зробити», – відповів йому Марк.

Діти відверті: хочуть жити біля моря в Ізраїлі.

«Там класно. Там є море. Там завжди тепло. У квартирі через вікно – вже море», – зауважили Марк і Амалія.

Сам же тато – не в тій країні, де війна. З витягу Держприкордонслужби, який надав Юлії суд, відомо, що Вадим виїхав з України понад рік тому. За словами жінки, саме того дня він мав з'явитися у військкомат, отримавши напередодні повістку.

Окрім того, у розмові з дітьми, запис якої надала Юлія, батько погрожує повною забороною виїзду.

«Я з понеділка напишу заборону, якщо ще раз почую таке від тебе, що ти мені ставиш якісь умови і мама вас збирається вивозити через суд. То я через суд напишу заборону виїзду в Ізраїль, можеш так мамі й передати», – сказав Вадим.

Журналісти намагалися зв'язатися з Вадимом, щоб дати можливість пояснити свою позицію, але ні на дзвінки, ні на текстові повідомлення він не відповів.

Також звернулися до юристки, щоб дізнатися, який вихід є в Юлії, яка хоче поїхати з дітьми до нового чоловіка. У жінки є два шляхи.

«Перший – це добровільний, тобто якщо є добровільна згода батька, нормальний документ, завірений нотаріально, про те, що він не заперечує проти того, що діти поїдуть жити в державу Ізраїль. Другий варіант – це судовий порядок, тобто якщо суд ухвалить законне рішення і надасть дозвіл на виїзд дітей за кордон», – прокоментувала юристка Любов Карпюк.

Щодо погроз батька заборонити виїзд, то юристка запевнила, що практично це зробити йому буде дуже складно, адже він для того має надати переконливі аргументи суду. Але судова практика свідчить: мало шансів, що Феміда в цьому випадку стане на бік тата.

«Тому я вважаю, що це метод залякування з боку батька, а не метод якоїсь реальної побудови співвідносин із матір'ю дітей», – сказала Любов Карпюк.

У селищній раді від Юлиної проблеми відхрещуються. Зазначили, що опікунська рада, яка діє при ній, нічим не допоможе.

«Її рішення мають тільки рекомендаційний характер, тобто ми готуємо рекомендації, які виносять на виконком, і виконком уже ухвалює рішення як орган опіки і піклування. Але комісія, на жаль, не може ухвалити позитивного рішення, оскільки тільки згода обох батьків або вирішення в судовому порядку їхнього спору може залагодити це питання», – пояснила заступниця Шацького селищного голови, заступниця голови комісії з питань захисту прав дітей Ольга Сахарук.

Виконавчий комітет Шацької селищної ради не дозволив Юлії вивозити дітей, аргументувавши це тим, що це не належить до його компетенції. Порекомендував звертатися до суду.

Юлія вже готує позов, адже бути заручницею забаганок колишнього чоловіка втомилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 20 Лютого 2024 17:06
Забудьте свого неповносправного колишнього чоловіка і батька, влаштовуйте своє життя. Зверніться в суд. І забудьте цього вилупка.
Ага Показати IP 20 Лютого 2024 17:55
Нехай курва їде!, а діти лишаються в Україні. Повністю підтримую батька.
Я до Ага Показати IP 20 Лютого 2024 20:33
Жінка курва,бо вийшла заміж другий раз? Треба було до кінця життя одинокою бути? І на кого ті діти лишатися мають - на діда і бабу? Так дід і баба уже своїх виховали, дайте людям пожити спокійно.
Анонім до Ага Показати IP 21 Лютого 2024 09:52
А папаня чого втік з повісткою закордон і як це він зробив ? Хай приїжджає і захищає дітей.
232 Показати IP 20 Лютого 2024 18:01
Не розумію, в чому зміст публікувати на сайті новин внутрішні розбірки чергових "щирих патріотів", один з яких драпонув з країни як щур, лиш отримав повістку, а друга намагається це зробити зараз. Хай собі валять, куди хочуть. Чи може всім нам зараз сісти і гірко заплакати над цією "санта-барбарою"?
Я Показати IP 20 Лютого 2024 20:32
Якщо батько уже рік не займається вихованням дітей, а все на мамі, то позбавити батьківських прав. Коли в Європу втікав,то не хвилювався,що діти в небезпеці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus