USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку мама, батько і вітчим не можуть поділити дитину. Розбірки доходять до абсурду

12 Лютого 2024 12:33
У Луцьку малолітня дитина опинилася в епіцентрі скандалу, який триває між її батьком, матір’ю та вітчимом. Дівчинці вісім років. Батьки не можуть домовитися, яким чином розділять її виховання. Сваряться дорослі – страждає дитина.

Уже довгий час колишні чоловік і дружина намагаються поділити доньку. Пара розлучилася, ще коли дитині було два роки. Спочатку, як розповів батько, все було нормально, його ексдружина відпускала дитину з ним у визначений час, вони могли домовитися, що дівчинка поїде з татом на море чи озеро. Усе кардинально змінилося, коли жінка знайшла нового чоловіка. З появою вітчима дочка враз перестала хотіти зустрічатися з рідним батьком, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Із двох років ми не проживаємо разом однією сім’єю. Приблизно до семи років я проводив час зі своєю дитиною, займався її вихованням, у нас були чудові відносини. Коли Тетяна була на роботі, дитина була зі мною. Коли Тетяна була вихідна, дитина зазвичай була з нею, тому що я, маючи можливість і час, підлаштовувався під її графік роботи. Ми відпочивали, читали, гуляли, повноцінно проводили час. Двічі їздили на море, в Карпати, на озера. Були чудові відносини», – пригадав батько дівчинки Віталій Оксенчук.

Він наголосив: усе змінилося, як тільки в його колишньої з’явився новий чоловік.

«Десь у 2020-му році вона подала заяву у Службу у справах дітей щодо визначення способу участі у вихованні, спілкуванні з дитиною. Я вважаю, що мотивація цього рішення була в тому, що вона з’їхалася зі своїм співмешканцем і, як я розумію, захотіла, щоб у дитини з’явився новий тато», – зазначив батько дівчинки.

Ексдружина звинуватила Віталія в тому, що він психологічно тисне на доньку. Мовляв, дівчинка сама вирішила не бачитися з татом, а він приходить до школи, звертається в поліцію, бо йому перешкоджають у праві брати участь у житті дочки.

Окрім того, колишні не зійшлися в релігійних поглядах. Віталій відвідує храм кришнаїтів і вирішив стати вегетаріанцем.

«Моє завдання – забезпечити психологічний спокійний стан дитини. Відбувається це понад шість років. Зміни в нас із колишнім чоловіком відбулися після того, як Віталій Васильович почав цікавитися ведичною культурою і відвідувати Харе Крішну», – сказала мама дівчинки Тетяна.

Вітчим, як і його нова кохана, розлучений, має дітей від ексдружини. Він теж учасник конфлікту. Віталій розповів, що з телефону 8-річної дівчинки вітчим вів із ним нецензурну переписку, зокрема записував голосові повідомлення з недопустимим змістом.

В епіцентрі розбірок між дорослими опинилася дитина. Батьки водять дівчинку до психолога.

Колишня дружина Віталія Оксенчука домоглася обмежувального припису до ексчоловіка, тобто кілька місяців батько не буде бачитися з донькою. Він подав апеляцію, але суд підтримав рішення першої інстанції.
Що робити, коли розбірки експодружжя відображаються на відносинах дитини з батьками? Віталій не позбавлений батьківських прав, але поки не може спілкуватися з донькою.

Керівник Служби у справах дітей Федір Шульган зауважив, що таких випадків багато, і єдине, чим вони можуть допомогти, – це консультації.

«Найкраще – звернутися в Центр надання адміністративних послуг, написати відповідну заяву. І коли документи надходять до нас, ми запрошуємо обох батьків на спільну розмову і намагаємося домовитися, в який спосіб той із батьків, хто проживає окремо, буде брати участь у вихованні. Іноді доводиться проводити дві-три такі зустрічі й навіть більше. Емоції досить часто заважають людям домовлятися так, щоб не було болісно їхнім дітям», – прокоментував Федір Шульган.

Віталій Оксенчук готовий подавати касаційну скаргу, оскільки вважає, що рішення прийнято без врахування інтересів дитини.

«Я пообіцяв колись дитині звозити її на море. Вона вперше зі мною побачила море. Пообіцяв колись зводити її в гори. Також я пообіцяв колись подорож на рожевому кемпері. Я мушу виконати цю обіцянку. Те, що робить мати, неприпустимо. Це не в інтересах дитини… Усі інстанції, які мали би вирішити цю проблему, свідомо не вирішують її. Це дискримінація чоловіків», – акцентував Віталій.

Чоловік не має шкідливих звичок. Претензії, які висловлювали в суді, що Віталій нібито схиляє дитину до вегетаріанства, він повністю заперечив, хоч визнав, що пригощає доньку вегетаріанською піцою. Жодного прикладу можливих проявів агресії з боку ексчоловіка його колишня дружина не назвала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЗМІ Показати IP 12 Лютого 2024 15:07
Нехай прочитають Біблію (Старий Завіт). Там описано, як цар Соломон "ділив" дитину, на яку претендували дві матері.
Суддям Показати IP 12 Лютого 2024 16:51
Маніпуляції з боку жінок і наше правосуддя яке стає на їх бік у цих питаннях і приводить до абсурду. Право батька бачити свою дочку є? Отже дайте йому можливість і крапка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus