USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В куратори «Опоблоку» просять взяти Медведчука, – журналіст

27 Січня 2017 12:39
Мільярдер Рінат Ахметов не хоче мати менше половини контролю над "Опоблоком", через що політсила може розколотися.

"Сьогодні розповіли деякі подробиці підкилимних розборок в Оппоблоці та ймовірного майбутнього розколу цієї партії на два проекти Льовочкіна та Ахметова", - написав журналіст Денис Казанський на своїй сторінці у Фейсбуці з посиланням на власне джерело, повідомляє УНІАН.

"До цих пір обидва олігархи управляли політичним проектом за принципом 50 на 50. Але тепер російські партнери наполегливо "попросили" Льовочкіна та Ахметова взяти до себе третього партнера - Віктора Медведчука, під контроль якого має перейти 30% Оппоблоку", - розповів журналіст.

"Проте ахметівські з такою постановкою питання не погодилися. [...] Ахметов жорстко виступає проти розмиття своєї частки у Оппоблоці. Але переговори ще тривають, і Медведчук разом з кремлівськими намагаються змусити олігарха бути більш поступливими. Інструмент впливу обрано зрозумілий - це активи Ахметова в ЛДНР.

Нещодавно в рамках цієї історії ДНРівці стали віджимати у Ахметова "Комсомольське рудоуправління" - туди була введена "тимчасова адміністрація". [...] Якщо Ахметов поступиться - партія збережеться. Якщо ні - Оппоблок розпадеться, а на його місці виникнуть два нових проекти, один з яких "(ахметівський) буде більш лояльним до влади, а інший (медведчуківсько-левочкінській) буде напряму відстоювати інтереси Кремля", - написав Казанський.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, вже на початку лютого 2017 року фракція "Опозиційний блок" може розколотись на дві депутатські групи.

Зокрема, може утворитись депутатська група, орієнтована на так звану групу "РосУкрЕнерго" (екс-голова АП Сергій Льовочкін та олігарх Дмитро Фірташ). А також – група, орієнтована на олігарха і одного з акціонерів "Опоблоку" Ріната Ахметова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus