USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В. о. міського голови Ігор Поліщук зустрівся з послом Хорватії

10 Квітня 2017 12:57
Виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Томіславом Відошевічем.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради

Як ідеться в повідомленні, з робочим візитом на Волині перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Томіслав Відошевіч. У рамках поїздки у наш край відбулася зустріч з виконувачем обов’язків міського голови Ігорем Поліщуком. Участь у розмові взяли також в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець, Перший секретар Посольства Республіки Хорватія в Україні Єлена Періч, радник Посольства Віталій Запухняк та асистент-перекладач Посла Валентина Люстратова.



Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук привітав гостей у Луцьку, зауваживши, що вперше до нашого міста завітали такі високі гості з Республіки Хорватія. За його словами, такі візити сприяють виходу відносин між двома країнами на новий рівень.

Ігор Поліщук розповів, що Луцьк веде активну співпрацю з закордонними партнерами. Наше місто має 18 міст-партнерів в 11 країнах світу. На жаль, поки нема партнерів у Хорватії.

Виконувач повноважень міського голови відзначив, що співпраця розвивається у культурних обмінах, освітній галузі, спорті та у проектах міжнародної технічної допомоги. Активна робота ведеться у програмі транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”. Яскравим прикладом участі у ньому є модернізований Луцький зоопарк.



Також Ігор Поліщук зазначив, що є зацікавленість і у співпраці з партнерами у Республіці Хорватія у рамках міжнародних грантових проектів, обміну досвідом у різних галузях, залученні хорватських інвестицій у економіку Луцька.

Повідомив він і про те, що 20 травня у Луцьку відбуватимуться Дні Європи і запропонував, аби Посольство Республіки Хорватія в Україні надало інформаційні матеріали, щоб лучани мали можливість більше дізнатися про їхню країну.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Томіслав Відошевіч подякував за можливість зустрітися. За його словами, в України і Хорватії - схожа історія, і наші країни мають багато спільного.

Томіслав Відошевіч зауважив, що між керівництвом наших країн склалися дружні відносини. Однак, є ще куди розвиватися. Важливим моментом є поглиблення економічної співпраці. Зокрема, взаємне залучення інвестицій.



Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні додав, що нині багато українців, як туристи, відвідують його країну. Проте, він хотів би, аби і його співвітчизники активніше приїжджали в Україну. За його словами, наша країна - дуже гарна, багато лісів та озер, історичних пам'яток.

Також він пообіцяв посприяти, аби у Луцька з'явилося місто-партнер у Хорватії.

На завершення зустрічі виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук вручив гостям символічні подарунки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus