USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В обласній дитячій лікарні маленьких волинян лікують мистецтвом

11 Жовтня 2017 16:47
Виставку робіт «Осінь чарівниця» представили маленькі пацієнти обласної дитячої клінічної лікарні. Медики кажуть, що, поринаючи у творчість, малюки швидше одужують та цікаво й приємно проводять дозвілля. Так, діти своїми руками виготовляли аплікації, створювали зі звичайних предметів цікаві осінні композиції.

Заступник генерального директора Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання із організаційної роботи Тетяна Жураківська розповідає, що лікування дітей - це не лише застосування медикаментозної терапії.

«Крім медичного персоналу у нас є і педагогічний персонал, це люди, які теж опікуються дітками. Відповідно, наші вихователі у педіатричних стаціонарних відділеннях щодня займаються з хворими в кожному відділені. Звичайно, є в нас і новонароджені, і ті, хто в реанімації, але інші дітки охоче долучаються до занять. Це така собі працетерапія. От, вчора підготували виставку «Осінь чарівниця», - говорить Тетяна Жураківська.
А для того, аби мати змогу реалізовувати творчий потенціал у дітей, медики залучають спонсорів, адже державне фінансування не передбачає на це кошти.

«Ми працюємо з усіма, хто тільки відгукується. Зокрема нам допомагає Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», Волинський обласний дитячий фонд та інших, адже окремого фінансування для цього немає, а закуповувати ручки, олівці, папір, клей та інше потрібне. Зауважу, що за кордоном цьому питанню приділяється величезна увага. Наші лікарі, які їздили по обміну досвідом, розповідали, що дозвілля дітей намагаються максимально зробити комфортним, навіть умови їхнього перебування в лікарні роблять такими, аби були максимально наближеними до домашніх. На жаль ми про це можемо тільки мріяти, хоча не сидимо склавши руки, й працюємо в цьому напрямку», - каже медик.

Та додає, що це допомагає пацієнтам одужати й пришвидшує процес лікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
іван Показати IP 11 Жовтня 2017 19:00
Злодії неонатальний центр строять 25 років Гроші розкрадають а дітей лікують мистецтвом
Марія до іван Показати IP 12 Жовтня 2017 11:13
Якщо така позитивна інформація викликала у Івана лише негатив, можливо у нього "осіння депресія" або щось інше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus