USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В облраді закликають навести лад з виділенням ділянок поблизу Світязя

4 Квітня 2018 14:00
Працівники ГУ Держгеокадастру в області вважають, що лише вони можуть розпоряджатися землями на території Світязької сільради, - повідомляє депутат облради Володимир Кучер.

Про це йшлося під час пленарного засідання 19 сесії Волинської облради 4 квітня.

У запиті до голови ОДА депутат Володимир Кучер повідомив, що до нього звернулися депутати та голова Шацької районної ради.

Вони просять посприяти у вирішенні питання оформлення права власності на земельні ділянки колишнього сільськогосподарського кооперативу «Світязь» на території Світязької сільради. Цей процес затягнувся ще з 2004 року. У 2015 році вирішили надавати ці землі на загальних підставах, однак ГУ Держгеокадастру в області почало відмовляти у наданні цих земель, мотивуючи це тим, що начебто потрібна експертиза землевпорядної документації.

Питання розглянули у рамках профільної комісії Шацької райради, але ГУ Держгеокадастру надалі відмовляло в погодженні ділянок, пояснюючи, що потрібне погодження з ОДА. Водночас, ділянки поблизу озера Світязь ГУ Держгеокадастру неодноразово раніше надавало без таких погоджень.

Отже, зі слів депутата, потрібно наводити лад, адже представники ГУ Держгеокадастру вважають себе царьками землі, начебто лише вони мають право її розподіляти, а не «прості смертні». Депутати облради підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus