USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В ОДА третій рік затягують з ремонтом дороги на Волині

31 Травня 2018 13:23
Попри неодноразове виділення коштів з обласного та районного бюджетів, облдержадміністрація не спромоглася здійснити ремонт дороги Кримне-Залюття-Поліське.

Про це йшлося під час пленарного засідання 20 сесії Волинської облради 31 травня.

У запиті до голови ОДА член фракції «УКРОП» Михайло Імберовський повідомив, що ще у 2016 році зі Старовижівського районного бюджету обласному бюджету були передані кошти для співфінансування ремонту дороги Кримне-Залюття-Поліське, однак ОДА ремонт дороги так і не розпочала. У 2017 році Старовижівська районна рада знову передбачила для фінансування ремонту цієї дороги 1,5 мільйона гривень, крім того облрада для співфінансування робіт виділила 300 тисяч гривень. Але облдержадміністрація за минулий рік на цю дорогу спромоглась освоїти лише п'яту частину тих коштів, що передані з району, і жодної копійки коштів обласного бюджету.

«У поточному році на ремонт дороги Кримне-Залюття-Поліське передбачено кошти субвенції з державного бюджету, однак уже минуло п'ять місяців з початку року, а тендерні процедури департаментом інфраструктури та туризму облдержадміністрації ще не розпочато. Враховуючи зазначене прошу доручити відповідним службам прискорити процес тендерних процедур та хоча б на третій рік освоїти виділені кошти при сприятливих погодних умовах», - зазначив Михайло Імберовський.

Крім того, депутат просив повідомити яка сума коштів субвенції на ремонт автодоріг станом на 1 червня надійшла з державного бюджету в область, яка частина з них уже освоєна, і, якщо має місце неосвоєння коштів, то які його причини; скільки коштів дорожньої субвенції наразі розміщені на депозиті та на якій стадії знаходиться доручення обласної ради облдержадміністрації в частині делегованих повноважень щодо розроблення обласної середньострокової програми будівництва та ремонту доріг.

Депутати підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus