USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В ООН звинуватили білоруських силовиків у вбивствах і зґвалтуваннях політв'язнів

25 Вересня 2021 23:24
Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет висловила занепокоєння придушенням інакомислення в Білорусі з боку режиму Лукашенка.

У звіті, представленому на сесії Ради з прав людини в ООН в Женеві, оприлюднили зібрані дані про порушення прав людини в Білорусі, починаючи з травня 2020 року, пише УНІАН.

За словами Бачелет, уряд Білорусі відмовив експертам ООН у допомозі в проведенні розслідування, результати якого вона охарактеризувала як «бентежні».

«Я глибоко стурбована все більш жорсткими обмеженнями основних громадянських свобод, включаючи рейди поліції на організації, що представляють громадянське суспільство і незалежні ЗМІ, а також арештами і кримінальним переслідуванням правозахисників і журналістів», – заявила Бачелет.

У звіті наголошується, що наразі в Білорусі понад 650 політв’язнів. Минулого року, за даними ООН, було затримано близько 500 журналістів, щонайменше 68 з яких зазнали жорстокого поводження.

Мішель Бачелет також висловила стурбованість повідомленнями про жорстоке поводження і тортури, яким піддавалися арештовані білоруси, в тому числі і неповнолітні. Щонайменше четверо протестувальників померли під час утримання під вартою в міліції, йдеться у звіті.

В ООН також надходили повідомлення про сексуальне насильство, скоєне працівниками правоохоронних органів, в першу чергу, але не виключно, щодо жінок і дівчат. За словами Бачелет, мова йде про сексуальне насильство, загрози сексуального насильства, психологічне насильство і сексуальні домагання як щодо жінок, так і чоловіків, передає Голос Америки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я Показати IP 26 Вересня 2021 03:24
оонівські шл.хи про Гуантанамо не згадують??? їм Білорусь видно тільки??
Чіка тіло Показати IP 26 Вересня 2021 10:30
Бабченко свідок. Воскреслий. Кілька разів згвалтовановбитий чи вбитозгвалтований.?
9 Показати IP 26 Вересня 2021 10:52
А про жорстоке поводження з людьми в Україні чому не згадують, не викликає у них стурбованості, що більша частина населення живе за межею бідності, не може собі дозволити нормальне харчування, а що люди вмирають , бо не мають за що лікуватися. Що тарифи заоблачні і лишають людей без коштів. Не викликає стурбованості це все ,ні?!
Лучанин Показати IP 26 Вересня 2021 14:51
В Білорусі зокрема в БрестІ включили опалення у з в'язку з похолоданням а у нас ще невідомо коли включать і невідомо які будуть непідйомні тарифи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus