USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Затриманому в Білорусі українському журналісту висунули звинувачення в шпигунстві

28 Листопада 2017 08:15
Затриманому в Білорусі 25 жовтня власному кореспонденту «UA: Українське радіо» в Білорусі, колишньому власному кореспонденту УНІАН у Мінську, громадянину України Павлу Шаройку висунули звинувачення за статтею «шпигунство».

Про це заявив агентству БелаПАН офіційний представник білоруського КДБ Дмитро Побяржин, передає УНІАН.

КДБ Білорусі вважає Шаройка винним у "створенні агентурної мережі" в Білорусі, проти нього порушили кримінальну справу за звинуваченням у шпигунстві, за якою йому загрожує від 7 до 15 років ув’язнення.

Як повідомлялося, 17 листопада стало відомо, що в Мінську затримали українського журналіста Шаройка. Його звинуватили у шпигунстві і заявили, що він є кадровим співробітником розвідки України. Головне розвідувальне управління Міноборони України підтвердило, що Шаройко працював у відомстві на посаді глави прес-служби і в 2009 році звільнився за станом здоров'я.

Пізніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що затримання українців у Білорусі і пред'явлення їм звинувачень у шпигунстві є тотальною дурістю.

Також повідомлялося, що Комітет державної безпеки Республіки Білорусь затримав керівника підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» (м. Костянтинівка Донецької область) Олександра Скибу
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus