USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В планах – розвивати game-дизайн: у ВНУ відкрили унікальну в Україні лабораторію командного дизайну. Фото

2 Березня 2023 15:01
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відкрили унікальну в Україні лабораторію командного дизайну, яка включає в себе потужні комп’ютери та планшети.

Попри те, що лабораторія призначена для роботи студентів-дизайнерів, у ній зможуть працювати й студенти інших освітніх програм, зокрема журналісти, адже в університеті діє відповідний наказ на спільне використання лабораторії.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини ректор ВНУ Анатолій Цьось розповів, що лабораторія включає в себе великий освітній простір та орієнтовно 20 потужних комп’ютерів з планшетами, на яких можна виконувати та продукувати дизайнерські рішення. Усе обладнання куплено за кошти університету, жодних спонсорських коштів не залучали. Зі слів Анатолія Цьося, орієнтовна вартість лабораторії – 300 тисяч гривень.

«Це вкладення у розвиток дизайну в університеті. Студенти повинні мати хороші умови для здобуття якісної освіти», – наголосив ректор ВНУ.
Як зауважив завідувач кафедри дизайну Дмитро Авраменко, лабораторія командного дизайну у ВНУ є дійсно унікальною. Саме наявність графічних планшетів і спеціальних навчальних курсів цифрового рисунка, живопису та комп’ютерної графіки робить її такою. Найбільший запит студентів – отримати навички малювання в цифрі. Тому в університеті відповідають на цей запит новим обладнанням, яке сьогодні презентували.

«Доступ в лабораторію студентам буде відкритий постійно, тому вони завжди зможуть тут працювати та вдосконалювати свої навички. На кафедрі дизайну ми прийшли до того, що зараз дизайнеру важливо мати не лише свої навички. Коли дизайнера беруть на роботу, в пріоритеті є також софт-скіли, тобто вміння працювати в команді. Командні навички, вміння спілкуватися в контексті дизайнерських рішень – все це буде практикуватися у лабораторії. Цілком імовірно, що в цій лабораторіях формуватимуться дизайнерські команди, які з часом можуть вирости у дизайн-студії або й компанії», – говорить очільник кафедри.
Відзначимо, що студенти працюватимуть в лабораторії за напрямками графічний дизайн, дизайн середовища і дизайн одягу, але також в університеті прагнуть розвивати game-дизайн.
«На ігровий дизайн існує величезний попит. У нас є вибіркові дисципліни: стилізація персонажів і основи game-дизайну. Але я переконаний, що з часом це перетвориться на хорошу спеціалізацію. В Україні немає чіткого шифру, який би конкретно визначав цю спеціалізацію. Тому, напевно, вона буде у галузі дизайну», – резюмував Дмитро Авраменко.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Здоровий глузд Показати IP 3 Березня 2023 12:07
Схоже на звичайний стартап, яких мільйони по всьому світу. Університет асоціюється з high-tech дослідницькими лабораторіями, космічними технологіями, нанотехнологіями..... Сумно це все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus