USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Рожищі просять добудувати спортивні майданчики

25 Червня 2019 17:30
У місті Рожище вже який рік поспіль стоять недобудованими два спортивні майданчики на місцевому стадіоні. Обидва запланували зробити зі штучним покриттям, але різного розміру і призначення. Один із них із футбольним полем - 20 на 60 метрів, інший – з поліуретановим покриттям для баскетболу, волейболу, тенісу та інших ігор.

Керівник фірми «СпортЕлітБуд» Володимир Рудюк, яка зводить обидва спортивні об’єкти, зазначає: будівництво майданчиків затягнулося, бо не заважили погодні умови – тендери відбулися майже під кінець року. І вже з нового року грошей на закінчення робіт не дали.

«Але в нас закуплене обладнання для великого поля зі штучним покриттям, ми провели сюди світло. Якщо будуть кошти – його можна запустити в експлуатацію за місяць. Що ж до майданчика з поліуретановим покриттям, то його завершити можна за лічені дні», - переконує Володимир Рудюк.

Окрім того, в Рожищенській районній дитячо-юнацькій спортивній школі займаються понад 200 дітей. Тому нові майданчики для ігрових видів спорту вкрай необхідні місту. Директор спортивної школи Сергій Приходько розповідає, що місцеві спортсмени якраз одні з тих, хто їздить в Княгининок на тренування, адже вихованці Рожищенської ДЮСШ беруть участь у 5 футбольних лігах. Головний тренер футболістів Володимир Лукашук переконаний, що як тільки в на спортивному стадіоні з’являться повноцінне футбольне поле, молодь ще активніше буде займатися спортом.
«Зараз в місті діти не настільки активно займаються футболом, якби хотілося. Добре, що створили футбольну команду, тому трішки ситуація поліпшилася. Але всі ми розуміємо, що коли з’явиться новий стадіон, то ті діти, хто відвідує секцію, приведуть із собою ще п’ятьох однокласників», - переконаний Володимир Лукашук.

«Питання щодо цих спортивних полів дуже нагальне. Ми сподівалися, що буде побудований спортмайданчик з і штучним покриттям, на якому будуть займатися діти, а ми вже своїми силами будемо відновлювати велике футбольне поле на стадіоні», - каже Сергій Приходько.

До слова, на добудову стадіону районна влада вже виділила півмільйона гривень і, кажуть місцеві, було б добре, якби таку ж суму знайшла і міська влада. Також кошти з обласного бюджету планують виділити і депутати Волиньради.

«Ще одна проблема це - бігова доріжка. Вона ніби є, проте де-факто її нема. В нас хороші результати з легкої атлетики, але хотілося б, щоб діти тренувалися тут, в Рожищах, а не їздили аж у Княгининок», - каже Сергій Приходько.
Депутат Волинської обласної ради, очільник Волинського осередку партії УКРОП Вячеслав Рубльов пригадує: коли виділяли кошти на будівництво спортивного поля, то просили, аби кошти можна було перенести на наступний рік. Проте цього не сталося. Реагуючи на звернення рожищан, депутат оголосив запит на сесії Волинської обласної ради. Переконує: обласна рада буде долучатися до добудови спортивного поля. З його слів, стадіон, який зробили в Княгининку, ніколи не стоїть на замку, бо місцеві жителі хочуть займатися спортом.

«Проблеми треба вирішувати по мірі їхнього надходження. Спочатку ми зробимо майданчик з поліуретановим покриттям, потім приступимо до того великого поля. За цей час ви встигнете зробити проектно-кошторисну документацію на бігові доріжки, бо без цих документів провести ремонт буде неможливо», - каже Вячеслав Рубльов.

І додає, що докладе усіх зусиль, аби обидва спортивні поля були завершені якомога скоріше.
Анна ВОЛОЩУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus