USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні буде нова служба, що регулюватиме соцзахист населення

26 Серпня 2020 19:29
Кабінет міністрів сьогодні, 26 серпня, cхвалив «Концепцію реалізації державної політики щодо соціального захисту населення та захисту прав дітей». Документ, зокрема, передбачає створення в Україні Національної соціальної сервісної служби.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Урядовий портал.

Так, концепція пропонує утворити Національну соціальну сервісну службу України (Нацсоцслужба) шляхом реорганізації Державної соціальної служби. Нацсоцслужба як центральний орган виконавчої влади реалізуватиме державну політику у сфері соціального захисту населення та здійснюватиме державний контроль за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки.

Водночас планується створити територіальні органи Нацсоцслужби на регіональному та субрегіональному рівнях і забезпечити безперервність та послідовність реалізації держполітики у сфері соціального захисту населення, захисту прав дітей.

Окрім того, документом передбачені скорочення працівників у сфері соцзахисту.

«Концепція реалізації державної політики соціального захисту передбачає... уникнути дублювання функцій з питань соціального захисту населення між місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, нераціонального використання кадрових і фінансових ресурсів», – зазначається у повідомленні.

Також концепцією заплановано зробити максимально доступними сервіси надання соціальної підтримки і забезпечити дієвий контроль за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки, за дотриманням прав дітей.

Водночас на брифінгу за результатами засідання уряду міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що центральний апарат служби буде створено у кількості 120 осіб.

«Також ми передбачаємо утворити 25 територіальних органів національної соціальної сервісної служби в усіх областях та місті Києві», – додала Лазебна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Реформаторов Показати IP 27 Серпня 2020 08:08
Нова служба.... Це повний п...ць. Ви б стару нормальною зробили, а не плодили службу на службі витрачаючи на це немалі когти. Скоро в Україні на одного робочого громадянина буде по 4 соцпрацввника, по 4 контролюючих його індивідуума і безліч дармоїдів.
Йосиф Показати IP 27 Серпня 2020 08:11
А що таке соціальна підтримка у їхньому баченні? Це по типу, сидить бідна людина без їжі та нормальних умов життя, а соцробітник нової служби тримає її за руку і говорить що все буде добре, однак треба вийти із зони комфорту?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus