USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні хочуть встановити мінімальну швидкість мобільного інтернету

23 Березня 2023 20:24
У Мінцифри пропонують запровадити мінімальну швидкість мобільного інтернету по всій Україні. Вона має становити не менше ніж 2 Мбіт/сек.

Про це повідомляє РБК-Україна.

«Середня швидкість мобільного інтернету в Україні має бути щонайменше 2 Мбіт/сек. Цього мінімально достатньо, щоб «зумитися» з колегами зі смартфона в дорозі. Чи публікувати відео в інстаграм та обмінюватися файлами без Wi-Fi», – написав віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як наголосив міністр, така швидкість повинна бути в усіх населених пунктах та на дорогах, де є мобільний звʼязок.

У містах фактичний показник значно вищий, а от у деяких селах – навпаки, через меншу кількість базових станцій. Швидкість – один із показників, який оператори використовують як конкурентну перевагу. Проте в новому законі про електронні комунікації такого показника немає. Через це надалі держава не зможе перевіряти, чи дійсно усюди достатня швидкість завантаження, – пояснив Федоров.

Міністр розповів про підготовку змін до законодавства, які дозволять державі контролювати швидкість мобільного інтернету.

«А вам – тестувати її та впливати на якість мобільного інтернету. Щоб рухати цю ідею далі, важлива думка кожного з вас», – додав Федоров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Всезнайко Показати IP 23 Березня 2023 21:02
Федоров вже декілька днів як не міністр, а ви перепощуєте новину.
123 Показати IP 23 Березня 2023 22:26
Давно пора .
Микола Показати IP 24 Березня 2023 07:09
Ще б зобов'язали велику трійку мати в лінійці тарифи без інтернету і годин за кордон
До вседибілко Показати IP 24 Березня 2023 07:15
Тут все вірно, він вже віце прима

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus