USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Інтернет-шахраї видурили у волинянина майже 2 тисячі гривень. НОМЕРИ

2 Квітня 2014 11:35
Волинянин хотів продати холодильник, а втратив 2 тисячі гривень. Чоловік став жертвою шахраїв.

До редакції Інформаційного агентства Волинські Новини надійшов лист від читача з Нововолинська, у якому він розповідає про прикру історію, в яку втрапив.

Сталося це, як це не банально, вчора, у День сміху, 1 квітня.

Як розповідає чоловік, він розмістив оголошення про продаж старого холодильника на інтернет-аукціонах Slando та Aukro. За годинку-другу до нього зателефонували з номеру 068-159-23-14. Чоловік на іншому кінці дроту сказав, що хоче придбати холодильник для своєї сестри, його все влаштовує, але представився від імені юридичної фірми і попросив зачекати дзвінка менеджера.

«Він сказав, що простий переказ, як це часто буває, зробити не зможуть, тому що у них податкова звітність, і так далі. У мене запитав, чи я отримував перекази від юридичних осіб. Я відповів, що ні. Тоді він каже: З вами зв’яжеться менеджер, і все розкаже що і як», - пише читач.

Дзвінок від «менеджера» не забарився. Старший мужчина зателефонував з номеру 096-970-72-08 і сказав, що переказ можна буде зробити через банкомат, але треба, так би мовити, «синхронізувати» систему перерахунку.

«Сказав, щоб я прийшов до найближчого банкомату і він все розкаже телефоном. Я підійшов до банкомату та набрав ввічливого мужчину, він сказав, вставити карточку в банкомат і зайти у відділ «Перекази» на екрані. Потім він каже: «Щоб отримати переказ, введіть наш номер карти, ми вас додамо і через USSDкоманду перекажемо вам кошти за холодильник». А чек попросили їм надіслати разом з холодильником», - розповідає чоловік.

Читач каже, що таке прохання дуже здивувало його, тому він вирішив проконсультуватися з працівником банку.

«Я зайшов у відділення банку, звернувся до працівниці, і сказав, що не отримував платежі від юридичних фірм. Набрав номер мужчини, з яким говорив, і дав телефон працівнику банку. Вона поговорила з чоловіком кілька секунд і повернула телефон мені. Сказала, що все добре. Я розвернувся і пішов. Уже потім я зрозумів, що шахрай просто запитав щось, що не стосується теми. Знову повернувшись до банкомату, я зробив усі дії, які просив шахрай, вже майже не сумніваючись», - пише ошуканий волинянин.

Наступний набір команд був такий: в графі «сума» натисніть 1919 – начебто, код, за яким згодом можна буде отримати плату за холодильник.

«Насправді це була сума, яку я переказав шахраям на карту 5168757253155180 на ім’я Кальницкого Євгенія Євгенієвича. Коли я вдруге розмовляв з людиною, після того як вийшов з банку, я був наче в трансі. Тому так легко розпрощався з своїми 1919 гривнями», - пише читач.

Згодом чоловік написав банку заяву про шахрайство, звернувся до правоохоронних органів. Але сумнівається, чи допоможе йому хтось повернути кревні, бо в міліції сказали, що сума замала, аби відкрити кримінальне провадження, і додали, що навряд чи когось знайдуть. А ще зауважили, в Нововолинську навіть немає відділу по боротьбі з інтернет-шахраями.

«Хоча нічим це не закінчиться для мене, але хотів би попередити усіх інших, щоб були на сторожі власних коштів. Дуже хотілось аби ви опублікували мою статтю, можливо, комусь вона допоможе, аби не втрапити в халепу, як втрапив я», - пише він.

До слова, пізніше той самий «ввічливий мужчина» зателефонував знову і почав говорити те ж саме, що і першого разу. Очевидно, каже волинянин, шахраї сплутали номер телефону. Тож, не виключено, що цей випадок не єдиний.

Інформаційне агентство Волинські Новини перевірили номери телефонів. Один з них уже відключений. За іншим номером відповів чоловік. На запитання кореспондента, чи не хотів би він придбати б/в телевізор, він відповів ствердно, запитав чи зручно буде отримати переказ через банкомат, і пообіцяв перетелефонувати згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Так просто Показати IP 2 Квітня 2014 11:47
Вся Украина - жители Фамилия Имя Отчество тел нас. пункт ул. дом кв Фамилия Имя Отчество тел дата рожд. нас. пункт ул. дом корп кв КАЛЬНИЦКИЙ ЕВГЕНИЙ ЕВГЕНЬЕВИЧ 34190 1986-09-26 НОВОДНІСТРОВСЬК СОНЯЧНИЙ 24 0 32
Василий Показати IP 2 Квітня 2014 12:09
Похожая ситуация была вчера и у меня. Только я как услышал о том что мне перечислят деньги на карточку сражу послал звонившего на..й. Номер телефона звонившего 0933278242. Можете додать его в статью.
Valik Показати IP 2 Квітня 2014 12:15
А ви послали ту людину із за цієї статті,чі просто злякались що перекажуть гроші на картку? Адже всі покупки так зараз роблять що кидають кошти на карту.
Василий до Valik Показати IP 2 Квітня 2014 13:45
Самый надежный вариант это наложенный платеж.
P.S. до Василий Показати IP 2 Квітня 2014 13:46
И если вы внимательно читаете, то данная статься вышла только сегодня в 11.55.
Valik до Василий Показати IP 2 Квітня 2014 14:21
Наложенний платіж це коли купуєш,а тут йшла мова про людину яка продавала це різні речі.Тим більше холодильник 2-х метровий відправляти наложенним платежом обійшлось би в 800 грв за послуги пересилки.
Василий до Valik Показати IP 2 Квітня 2014 18:29
Да не було б там 800грн. це раз.А по друге так чи інакше треба відправляти транспортною компанією і платити за доставку. От чому і наложка. Чоловіка шкода. Тим більше , що продавав напевно вперше і не в курсі. "Бувалий" пише правду. Дзвонять відразу, щей так "розказують"...... : на відповідь що нема картки Привата, рекламують сам Приват, діляться досвідом як це чудово мати там картку, рекомендують відкрити рахунок і покласти хоча б тисячу гривень на "расходы, я сам плачу только с карточки". Ніяким чином не хочу сказати нічого поганого про "Приватбанк".............. Просто людям треба бути обачнішими......
304 Показати IP 2 Квітня 2014 12:49
Самый масштабный развод называется " поддержи армию"
бувалий Показати IP 2 Квітня 2014 13:51
Да як тільки розмістите товар на продаж на Aukro або Slando - вам відразу через пару годин перезвонять з подібною пропозицією! Це тільки новачок міг так попастись!:(
Valik до бувалий Показати IP 2 Квітня 2014 14:25
Ну новачок чи ні це таке діло,адже в аварії наприклад попадають водії професіонали зі стажем водіння 20 років,і таких прикладів можна навести дуже багато.На гачок команди професіональних шахраїв думаю може попастись кожен все залежить від часу скільки вони цим займаються і як візмуть людину "на разработку" на місц,і цього хлопця міг би бути будь хто,але вот цікаво інше чому правоохоронні органи нічого не роблять.Є номер телефону є прізвище і ініціали,є прилади для відслідокування місця перебування конкретної люди,разом з заявою людину звернулась би міліція в сбу там оприділили по телефону де знаходяться шахраї,визвали туди наряд міліції,арештували,ну а далі все б дізнались,і могли б розкрити банду шахраїв,засудили б їх по повній відповідальності,а вже інші б задумались чі робити таке чи ні.Але на жаль ні кому немає до цього всього діла,і справа не тільки в даному випадку.....
Галахвастов Показати IP 2 Квітня 2014 14:50
Це тюремщики так дурачаться... Принцин нена*беш - не проживеш давно вже став нормою в україні. підтвердження: подивіться на кількість машин середнього і представницького класу на вулицях, будинки і квартири для "бідних" хоч би в тому луцьку, в мережі постійно нові разводи друкують.
Valik до Галахвастов Показати IP 2 Квітня 2014 15:55
М да....жах що твориться поруч нас...до чого це все дійде...цікаво?
женя Показати IP 10 Квітня 2014 14:41
Выложил объявления на сланго ,и чуть не попался не это , вот номер 0933278242

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus