USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні не припинятимуть вакцинацію проти COVID-19

30 Травня 2022 15:35
Жодних підстав для припинення вакцинації проти COVID-19 в Україні немає.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає УП. Життя.

Вакцинація триває в усіх регіонах України, окрім Луганщини та Донеччини.

«Жодних нормативних, юридичних чи організаційних підстав для її припинення немає. Звісно, суттєвою перешкодою для вакцинації стає зменшення інфраструктури», – каже Кузін.

В Україні за тиждень вакцинуються 50-60 тисяч людей. Це дуже низькі показники порівняно з довоєнними, адже тоді робили до 100 тисяч щеплень щодня.

За його словами, до війни в Україні працювало 3,5 тисячі пунктів щеплення, 500 центрів масової вакцинації і 1,4 тисячі мобільних бригад для важкодоступних груп населення.

Наразі не працює тисяча пунктів щеплень і стільки ж мобільних бригад. 350 центрів масової вакцинації зачинено з міркувань безпеки та через переорієнтацію медичних працівників.

Українців щеплюють лише двома вакцинами: CoronaVac і Pfizer.

«Вакцин Moderna та AstraZeneca у країні немає, і найближчим часом використовувати їх не будуть, бо в нас вистачає перших двох», – наголошує головний державний санітарний лікар.

Кузін додав, що наразі додатково працюють бригади, які вакцинують внутрішньо переміщених осіб та людей, які живуть у віддалених районах в західному напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Червня 2022 22:03
бабла набрали от і не припиняють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus