USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян продовжують щеплювати від COVID-19: чи потрібно вакцинованим дотримуватись карантинних обмежень?

9 Квітня 2021 13:00
З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції в області триває вакцинувальна кампанія. Чи потрібно щепленим від COVID-19 волинянам дотримуватись карантинних обмежень, і чи дає захист разова доза вакцини?

Про це розмовляли під час брифінгу з протидії поширення коронавірусної інфекції 9 квітня.

Як повідомила заступниця голови ОДА Людмила Тимощук, з початку вакцинувальної кампанії, що стартувала 25 лютого 2021 року, щеплення проти COVID-19 отримало 9 053 волинян.

Лише за вчорашній день, 8 квітня, на Волині вакцинували 560 осіб.

Утім, зі слів спікерки, одна вакцина протягом трьох тижнів не дає захисту від коронавірусної інфекції, тому всім, хто вакцинувався, необхідно дотримуватись карантинних обмежень.

Нагадаємо, в Україні з кінця лютого триває кампанія з вакцинації населення проти коронавірусу. Щоправда, відбувається цей процес вкрай повільно, а між українцями точаться гострі дискусії з приводу якості та безпечності вакцин і доцільності щеплень проти COVID-19. Суспільство розділилося: одні виступають за масову вакцинацію, незважаючи на ймовірну побічну дію, інші ж скептичні і навіть категоричні. Щоправда, є й чимало таких, які не визначилися та просто спостерігають. Для популяризації вакцинації залучають відомих у різних сферах людей, публічних діячів. Кілька працівників Інформаційного агентства Волинські Новини скористалися такою можливістю й пересвідчилися, що щеплення проти коронавірусу – це швидко, просто і безпечно. А от чи дієво – покаже час й імунітет.

Натомість, як повідомлялося, у середу, 7 квітня, Європейська агенція з лікарських засобів дійшла висновку, що між вакциною AstraZeneca та рідкісними випадками утворення тромбів можливий зв'язок. Італія рекомендує використовувати вакцину AstraZeneca проти коронавірусу для людей, старших 60 років, через побоювання утворення тромбів у людей молодшого віку. Раніше влада Німеччини вирішили не вакцинувати громадян, молодших за 60 років вакциною AstraZeneca, вже перейменованої в Vaxzevria. Рішення вступило в силу з 31 березня.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
цікаво Показати IP 9 Квітня 2021 21:01
старших 60 років, через побоювання утворення тромбів цікаво, а що, тих хто старше 60 не шкода чи як?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus