USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні особи з інвалідністю отримають додаткові пільги. Що зміниться

3 Серпня 2021 17:34
Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для дорослих та дітей з інвалідністю.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, передає УНІАН.

Вказується, що цей документ посилює соціальний захист людей з інвалідністю.

Що зміниться:

Відповідно до закону, люди з інвалідністю та особи, що їх супроводжують, мають право на першочергове обслуговування в будь-яких касах, а також на всіх підприємствах, в установах та організаціях, що надають послуги населенню.

Також люди з інвалідністю, котрі їдуть на лікування та мають відповідні документи, особи з інвалідністю I групи та особи, що їх супроводжують, мають право на пріоритетне проходження пунктів пропуску через державний кордон України та контрольні пункти в'їзду/виїзду на тимчасово окуповані території (не частіше одного разу на тиждень в один бік).

Крім того, дорослі та діти з інвалідністю зможуть отримати реабілітаційну допомогу коштом адміністративно-господарських санкцій і пені, що надійшли до державного бюджету й використовуються Фондом соціального захисту інвалідів.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Відповідний закон про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю (№4113) Верховна Рада ухвалила 15 липня.

Раніше ми писали, що в Україні спростять доступ осіб з інвалідністю до будівель та транспорту. Починаючи з 1 січня 2022 року, підвищать розмір допомоги на дітей із тяжкими хворобами без встановленої інвалідності.

Нагадаємо, українці з інвалідністю зможуть покращити свої житлові умови. Верховна Рада ухвалила відповідний закон, згідно з яким у разі невідповідності приміщень, де проживає особа з інвалідністю, вимогам щодо безперешкодного доступу таких осіб і неможливості пристосування житла до їхніх потреб, це приміщення можна обміняти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 3 Серпня 2021 17:54
суцільний популізм. майже те саме що ВЕЛИКА ПАДЗЯКА
К.лучанин Показати IP 3 Серпня 2021 19:13
Цікавий момент, який не ніде враховується . Чому це ніхто не хоче бачити? Є пенсіонери із пенсією за віком , але з підвердженою інвалідністю (ну наприклад 3гр. , чи 2гр). Вони вибрали за віком бо пенсія була вища, але інвалідність нікуди не поділась і гроші на лікування потрібні і це йде із пенсії яка і так мізерна.
Юрій Показати IP 3 Серпня 2021 19:51
Пільгами по інвалідності користуються тільки ті , хто має гроші і владу, а простий , не куплений інвалід це жебрак був, є і буде.А локшину з вух краще знімати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus