USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні перед Новим роком подорожчає низка продуктів

21 Грудня 2021 12:37
В Україні перед Новим роком очікують зростання цін на продукти та інгредієнти, які використовують для приготування святкових страв. Зокрема подорожчають м'ясо, сири, яйця, свіжі овочі та цитрусові.

Про це заявила аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин, пише УНІАН.

При цьому вона уточнила, що через стрімке зростання цін протягом року, що минає, значного подорожчання в кінці 2021-го не буде. Цей фактор, за словами експерта, буде обмежуватися купівельною спроможністю українців. При цьому популярні у покупців соняшникова олія і цукор, які раніше вже значно здорожчали, цього разу залишаться зі старими цінами, прогнозує аналітик.

Своєю чергою, директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін до списку того, що не дорожчатиме найближчим часом, додає хліб. У 2021 році його ціна вже збільшилася на 18%, вартість хліба продовжить рости, проте без прив’язки до Нового року.

Щодо м’яса, то з його видів, за словами експерта, найбільше подорожчає куряче філе. Пендзін прогнозує, що ближче до свят кілограм обійдеться у середньому в 116 гривень.

«Ціни на інші позиції більш стабільні, потенційне зростання не перевищить 1-2%. Аналогічна ситуація буде зі свининою – на більш дорогі позиції, наприклад, вирізку, ціна може зрости на 3-5%. Всі інші позиції, найімовірніше, залишаться без змін або зростання буде мінімальним», – прогнозує фахівець.

Несуттєво підвищитися в ціні можуть тверді сири – з 276 до приблизно 285 гривень за кілограм, а також яйця. Вони можуть подорожчати до 38-40 гривень за десяток. Огіркам і помідорам експерт пророкує подорожчання на 10%.

Світлана Литвин попереджає про суттєве зростання цін на мандарини, які можуть подорожчати на 20% – в середньому до 45 гривень за кілограм.

«Однак варто відзначити, що великі темпи зростання демонструють більш дорогі та якісні позиції, наприклад, сорт Клементин, оскільки до новорічного столу намагаються купити все найякісніше», – пояснила вона.

Нагадаємо: раніше повідомляли, що за прогнозами експертів, новорічний стіл для українців цьогоріч подорожчає приблизно на 20%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP 21 Грудня 2021 16:55
боже, яка несподівана новина, це ж просто нонсенс - в україні де сама догога а Європі олія знову подорожчають продукти, добре що хоч кора з дерева поки що безкоштовна, але не кажіть про це лісникам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus