USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

В Україні планують зносити «хрущовки»: як це відбуватиметься

23 Липня 2021 14:50
В Україні планують врешті вирішити проблему із так званими будинками-«хрущовками». Для цього Міністерство розвитку громад та територій України вже розробило законопроєкт, у якому йдеться про знесення та реконструкцію цих приміщень.

Про це у інтерв’ю Гордон розповіла нардепка, заступниця голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Депутатка відзначила, що від 2006 року в Україні дії закон про комплексну реконструкцію кварталів застарілого житлового фонду. Проте там не прописаний механізм, як саме відселятимуть із старих будинків. Олена Шуляк наголошує, що коли в 2006 році українці дізнались, що «хрущовки» виселятимуть, то одразу прописали там всіх родичів, щоб отримати по 20 квадратних метрів на кожну людину. Також, щоб відселити «хрущовку», потрібно, аби всі її мешканці з цим погодились, що практично нереально.
«Мінрегіон підготував законопроект, який стосується зниження цього бар’єру: якщо 75% мешканців згодні, тоді можна приступати до розселення», – повідомила Шуляк.

Депутатка також наголосила, що до демонтажу «хрущовок» потрібно залучати інвесторів, запропонувавши їм вигідні для всіх умови співпраці.

«Для забудовників це бізнес: якщо їм буде нецікаво цим займатися, то «хрущовок» ніхто не розселятиме», – зазначила нардепка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 23 Липня 2021 15:12
Чому"без втручання" падають,в Луцьку під хрущівкою був магазин,в якому втрутились в конструкції.
Дід Панас Показати IP 23 Липня 2021 15:35
Мрійники, вам його навіть не пофарбувати, не те що перебудувати
турбо режим до Дід Панас Показати IP 23 Липня 2021 15:50
а тебе какая разніца.! ти же за нас дід панас і 1 млрд дерев ще посадимо на місці хрущовок! ти главное верь и смотри 95 квартал-!
Анонім Показати IP 23 Липня 2021 16:44
73% чи 75% какая разница
Лучанин Показати IP 23 Липня 2021 16:55
Ну ок, знесли ви ту хрущовку, і що дальше? Будується наступний жахливий на вигляд 'кубик' пінопластовий фасадом? Чи у нас всі архітектори мають хороший смак і можуть придумати щось креативне, красиве і гармонічно вписати це в забудову?
Анонім до Лучанин Показати IP 25 Липня 2021 20:58
Зноситься зношена ні небезпечна для проживання хрущовка, будується нове житло. Все інше не має значення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus