USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні пропонують змінити назву Грузії

27 Травня 2023 23:12
У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про використання в Україні історичної назви Грузії Сакартвело. Картка документа під номером 9329 з'явилася на сайті парламенту.

У пояснювальній записці зазначено, що Тбілісі вже 15 років переконує міжнародних партнерів відмовитися від назви Грузія, яка вважається русифікованою, а саме найменування – російським, пише Кореспондент.

Грузини просять використовувати історичну назву їхньої країни – Сакартвело.

«Назву Грузія використовують у світі близько 20 країн, зокрема й Україна. Більшість із цих країн – це країни пострадянського простору або ті, які зазнавали значного радянського впливу. Грузією цю державу іменують у Росії, Грузія – це імперська назва, а той же переклад Georgia – результат перекладу з російської», – йдеться у пояснювальній записці.

Читати ще: Польща офіційно перейменувала Калінінград на Крулевець

Ініціатори постанови пояснили, що в офіційних документах від назви Грузія відмовилися вже низка країн, зокрема Південна Корея, Литва, Ізраїль та Японія.

«Відносини України з Грузією глибокі й багатогранні, проте одним із кроків додаткового зближення з боку України може бути офіційне використання історичної назви Грузії – Сакартвело», – додали ініціатори постанови.

Крім того, у проєкті запропоновано грузинський народ (грузинів) називати картвелами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 28 Травня 2023 11:16
Здовалося куди далi в проявах дебелiзму, та нi , е куди почти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus