USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Верховна Рада визнала війну Росії проти України геноцидом

14 Квітня 2022 18:37
Верховна Рада на засіданні 14 квітня визнала війну Росії геноцидом проти України.

Так, у четвер депутати підтримали проєкт постанови про заяву Верховної Ради України «Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні», повідомив у Телеграмі нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк.

За його даними, парламент ухвалив загалом понад 20 законів та кадрове питання в уряді.

Читати ще: Людям відрубували кінцівки, жінок ґвалтували: Зеленський побував у Бучі й назвав звірства окупантів геноцидом

«Сьогодні знову зібралася Рада. Знову на Грушевського, 5. Засідання традиційно почали з виступу гостей: голова Сенату Чеської Республіки – Мілош Вистріч, маршалок Сенату Республіки Польща – Томаш Гродський... Потім проголосували за 22 закони й постанови. Та кадрові питання», – розповів Железняк.

Як ми писали, прем'єрміністр Канади Джастін Трюдо вважає, що російську агресію проти України правильно називати геноцидом.

Нагадаємо, в Європарламенті воєнні злочини росіян у Бучі назвали геноцидом і закликали позбавити Росію права вето в ООН. 7 квітня Генеральна асамблея ООН підтримала резолюцію щодо призупинення членства Росії в раді з прав людини.

1 квітня у Верховній Раді схвалили законопроєкт № 7214, який забезпечує захист України в інформаційному просторі, забороняє використання російської неонацистської символіки та визнає Росію державою-терористом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus