USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні простоює багато іноземного військового обладнання, – Саджан

17 Липня 2019 17:39
Отримане від міжнародних союзників військове обладнання подекуди простоює в Україні на складах.

Про це в інтерв’ю Radio Canada International розповів міністр оборони Канади Харджит Саджан, пише Укрінформ.

«Я їздив до України й бачив подароване іншими державами обладнання, яке пилиться у океанських контейнерах», – сказав Саджан.

На його переконання, замість нагальних потреб в обладнанні, Україні варто зосередитися на розбудові власних оборонних інституцій.

«Якщо позбирати потроху тут і там, то так не спрацює. Що Канада намагається досягти своєю присутністю в Україні, так це допомогти їм розробити належний план», – зазначив міністр оборони.

Він закликав новий уряд України якомога швидше визначитися з оборонними потребами та власним баченням канадської військової місії.

«Після цього ми можемо спробувати розвинути ці розмови. Ми вже зробили все, аби мати певність, що зможемо підтримати їх план», – наголосив Саджан.

Він нагадав, що Канада минулого року офіційно дозволила експорт зброї до України.

Нагадаємо: у рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військовослужбовців із 2015 року проводять заняття з українськими військовими та представниками силових відомств. За чотири роки через канадське навчання пройшло понад 10 тис. українських воїнів. З 2014 року Канада також надала Україні різноманітної військової та іншої допомоги на понад $700 млн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus