USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні рекордними темпами зростає кількість ресторанів

25 Лютого 2019 07:40
В Україні рекордними темпами зростає сфера громадського харчування, а якість ресторанної їжі тепер іноді навіть краща, ніж в аналогічних закладах у Європі, пише НВ.

«Ринок громадського харчування у 2018-му збільшився на 21,3%», – говорить Олександр Соколов, гендиректор компанії Pro-Consulting. Хоча всього лише три роки тому динаміка була негативною. Тепер же сумарний обіг громадського харчування у країні, за оцінками експерта, становить $681,41 млн.

«Лише в Києві за останній рік з’явилося 215 нових закладів. Це рекорд», – захоплюється темпами зростання вітчизняної ресторанної індустрії Ольга Насонова, засновник компанії Ресторанний консалтинг.

Підрахунки Pro-Consulting показують, що за підсумками минулого року в Україні працювало 48 тис. точок громадського харчування, з яких на частку Києва припало 17% (близько 8,2 тис.).

На глобальному сервісі Trip Advisor, де мандрівники залишають свої відгуки з приводу відвіданих ними місць, іноземці не скупляться на компліменти вітчизняним закладам.

Український гастроблогер Ольга Карі, яка відвідує ресторани по всьому світу, готова підтвердити їхню думку: в останні роки вітчизняні ресторани навчилися готувати на рівні пристойних закладів за кордоном.

«Однозначно, в Україні – і я говорю не лише про Київ – ресторани і ресторатори можуть пишатися тим, що вирулили з економічної кризи не тільки на сходинку «нормально, можна їсти», а на рівень, до якого європейцям ще вчитися», – впевнена Карі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пенсіонер Показати IP 25 Лютого 2019 09:44
Це означає що люди в ресторани мождуть плати гроші а за комуналку кричать що дорого!??Так що не треба скиглити якщо в ресторани ходите і там вам не дорого!
нострадамус до Пенсіонер Показати IP 25 Лютого 2019 11:44
це озачає, що дехто ходить по ресторанах, а дехто навіть не має змоги заплатити за комуналку. не факт, що це одні й ті самі люди. знову ж таки, не має змоги заплатити і не хоче платити- це теж дві великі різниці. якщо в одному місці прибуде, то в другому убуде...
Власюк Оленка Показати IP 25 Лютого 2019 09:45
Клас і собі треба відкривати
Ярик Показати IP 25 Лютого 2019 09:45
Гарно країнці живуть тільки плачуться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus