USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.80 9.93

В Україні скасували 1200 довідок ВЛК про непридатність до військової служби

14 Лютого 2024 20:00
Працівники Національної поліції перевіряють довідки військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби і наразі 1200 таких документів уже скасовані.

Про це розповів «Цензор.НЕТ» перший заступник голови Національної поліції – очільник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

«Якщо брати ВЛК, то проводиться колосальна робота по перевірці раніше наданих довідок. Тому що це теж треба перевіряти. Ми вилучили 45 тисяч медичних справ, які зараз підуть на ретельні перевірки спільно з ВЛК областей і МСЕК уже на найвищому рівні. І вже є навіть напрацювання по скасуванню виданих раніше документів. Тільки в результаті наших запитів центральною ВЛК та ВЛК в регіонах 7,5 тисяч довідок про непридатність залишено в силі, а 1200 скасовано», – сказав він.

Читати ще: Як ухилянти втікають із України за кордон: у Нацполіції назвали найпоширеніші схеми

Крім того, додав посадовець, правоохоронці направили до МСЕК 21 тисячу медико-експертних справ про встановлення інвалідності. У результаті 6,3 тисячі з них були визнані сумнівними, їх направили на ще один розгляд.

Як поінформував Цуцкірідзе, минулого року Нацполіція оголосила посадовцям ТЦК, ВЛК, МСЕК та їхнім спільникам 63 підозри.

«До кримінальної відповідальності притягуються і рядові працівники, які за «послуги» отримували по кілька тисяч доларів, і керівники цих установ різного рівня (начальники ТЦК, голови ВЛК), які на таких «оборудках» заробляли десятки, а то і сотні тисяч доларів. Наприклад, на Волині слідчі задокументували 11 епізодів трьох учасників ОЗГ, до якої входив член ВЛК при одному з ТЦК області. Вони підробляли документи для незаконного перетину кордону та таким чином «заробили» близько 30 тисяч доларів», – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Парадокс Показати IP 14 Лютого 2024 20:39
Ті хто ухиляється від піхоти іншим визначає придатність до піхоти
Анонім Показати IP 14 Лютого 2024 20:46
А скільки довідок скасували про придатність до військової служби? У влк ніхто на тебе не дивиться. Всі придатні.
анонім Показати IP 15 Лютого 2024 10:53
хай краще розповість та покаже відео як працівники поліції, яких в державі 400 тисяч, відмовляються від мобілізації бо це порушує їх конституційні права. вони лише військові зарплати по 50 тис грн готові отримувати та кошмарити мирне населення
123 Показати IP 16 Лютого 2024 07:44
Країна великих можливостей. Заробили одні, тепер будуть заробляти інші. Життя вирує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus