USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Волині судили чоловіків, які купили підроблені довідки для виїзду за кордон

12 Лютого 2023 13:49
Посадити у в’язницю чи оштрафувати: яке покарання обрати військовозобов’язаним, які купили підроблені довідки, аби виїхати за кордон? У Волинському апеляційному суді розглядали справу двох чоловіків із Миколаєва та Дніпра.

На початку повномасштабного російського вторгнення через Telegram-канал чоловіки замовили підроблені довідки військкомату та лікарської комісії. Фальшивки виявили, а обох спритників відправили на лаву підсудних, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я дуже шкодую про скоєне. І більше такого не повториться», – зазначив у суді обвинувачений Дмитро Войхевич.

Він придбав за 800 доларів у Хмельницькому підроблену довідку про непридатність до військової служби. Чоловіка затримали 11 квітня на «Ягодині».

«Мій довіритель тікав із Харкова, рятував своє життя. Він переправив за кордон дружину й дитину. І цю обставину я хотів би, щоб суд визнав такою, що пом’якшує відповідальність», – сказав у суді адвокат Олег Іванов.

«Я був у Харкові. Сам родом із Миколаєва. На обидва ці міста було скоєно напад зі сторони Російської Федерації», – додав Дмитро Войхевич.

Суд першої інстанції присудив чоловікові 17 тисяч гривень штрафу.
Аналогічний вирок винесли Кирилу з Дніпра.

«Штраф було сплачено відразу того ж дня, коли було ухвалено вирок, і надано в суд першої інстанції квитанцію», – повідомив адвокат Юрій Коток.

«Штраф заплатив одразу. Як і обіцяв, надалі підтримуємо, надаємо всебічну допомогу. Отримав волонтерське посвідчення фонду, з яким співпрацюємо», – інформував Кирило.

За його словами, він купив підроблену довідку, щоб виїхати за кордон по машину для товаришів на передову. За папірець заплатив понад п’ять тисяч гривень у березні. На кордоні чоловіка затримали в середині червня. Він переконував, що наміру втекти з України не мав.

Проте прокурори просили суд визнати, що злочин було скоєно за попередньою змовою групи осіб.

«У цьому випадку, якби не було ролі пособника в кримінальному правопорушенні з боку Войхевича, не було би, звичайно, вчинення кримінального правопорушення. Обвинувачений виступив не тільки як пособник, а й як організатор, оскільки звертався до іншої сторони для виготовлення завідомо підроблених документів», – зауважив прокурор Роман Грицюк.

Змову групи осіб судді визнали, а покарання залишили без змін – штраф у 17 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Право Показати IP 12 Лютого 2023 16:08
Тюрма...тьфууууу!!!
Олена Показати IP 12 Лютого 2023 21:11
Тюрьма тим лікарям , які видали документи на групу. Наші чоловіки гинуть , щоб лікарі збагатіли, а ублюдки з купленою групою виїздили в інші країни. Можна подумати, що прикордонна служба не знає , що 40% це куплені групи. Ганьба, хай Господь пошле кожному насправді ту групу, яку він купив .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus