USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Україні скоротили мінімальний термін для бустерної вакцинації

27 Січня 2022 19:09
В Україні скоротили мінімальний термін для отримання дози вакцини від коронавірусу. Тепер це не 180, а 90 днів.

Відповідну ухвалу №45 від 19 січня опубліковано на сайті Кабінету міністрів. Тож після останнього щеплення отримати бустер можна в термін від 90 до 270 днів.

Також при формуванні COVID-сертифіката у документ додаватимуть слова booster/бустер.

У Міністерстві охорони здоров'я у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" озвучили рекомендовані терміни для такого щеплення – від 6 до 9 місяців. Це не залежить від того, які вакцини застосовувалися раніше.

Людям з ослабленим імунітетом, які отримують додаткові дози, можна робити бустер через три місяці після додаткового уколу.

У чому різниця між додатковою дозою та бустерною

Додаткове щеплення від коронавірусу роблять для того, щоб убезпечити тих людей, яких (через стан здоров'я) вакцини захищають менш ефективно. Наприклад, це стосується пацієнтів з онкологією, ВІЛ/СНІДом або імунодефіцитом. Тобто завдяки уколу вдається досягти такого рівня захисту організму, який здорові люди отримують завдяки двом дозам COVID-препарату.

Але не варто плутати її з бустерною дозою. Її рано чи пізно потрібно буде зробити всім українцям – щоб продовжити дію вакцини та посилити імунну відповідь організму, яка з часом знижується.

Нагадаємо, українці, які зроблять бустерну, третю дозу щеплення від коронавірусу, отримають через портал «Дія» ще 500 гривень в рамках програми «єПідтримка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
111 Показати IP 28 Січня 2022 01:40
Які всі щобрі все дорожає Комульгі послуги дорощають бо хочут. Наповнити бюджет А жа вакцину навіть і ще доплачують ЦЕ НІКОГО НЕ НАСТОРОЖУЄ??????
Бабо Показати IP 28 Січня 2022 03:52
А 4ту коли?
Англія та інші Показати IP 28 Січня 2022 10:44
Деяки країни відмовились від вакцінування. В нас певно, не вистачає політичної волі та розуму. Це ще попереду напевно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus