USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

В Україні створять Центр гуманітарного розмінування

11 Лютого 2023 17:07
В Україні створять Центр гуманітарного розмінування, який покращить координацію між відомствами.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«В Україні буде створено центр гуманітарного розмінування, який виконуватиме функції аналітичного центру та узагальнюватиме інформацію щодо потреб розмінування в міністерств, ОВА, країн-партнерів та міжнародних організацій», – написав він.

Шмигаль додав, що на сьогоднішній нараді (11 лютого) з МВС, Міноборони, Мінекономіки та ДСНС обговорили проблемні питання гуманітарного розмінування в Україні та обов’язки майбутньої установи.

«Український центр гуманітарного розмінування покращить координацію між усіма суб’єктами протимінної діяльності. А також дасть можливість залучити всі можливі ресурси для проведення розмінування», – переконаний він.
Глава уряду наголосив, що через російську агресію Україна на сьогодні є однією з найзабрудненіших мінами й снарядами країн у світі. Гуманітарне розмінування є першим етапом відновлення деокупованих територій, який дає можливість почати відбудову житла й критичної інфраструктури.
Нагадаємо, Європейський Союз запустить програму гуманітарного розмінування деокупованих територій України на 25 млн євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Лютого 2023 18:25
в нас що не створи, те закінчується розпилом бабла. з того роя не буде ні..я

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus