USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В Україні три тисячі недобудов: Шмигаль обіцяє поміч обманутим інвесторам

7 Серпня 2020 19:14
В Україні є близько 3 тисяч об'єктів, які потребуватимуть ухвалення окремих рішень щодо їхнього введення в експлуатацію.

Про це 7 серпня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час круглого столу на честь Дня будівельника, передає "ТСН.ua" з посиланням на "УНІАН".

"Сьогодні залишаються корупційні моменти в сфері прийняття в експлуатацію. На жаль, не всі учасники ринку зацікавлені у створенні робочих місць і сплаті податків. Дехто хоче зірвати куш і залишити за собою руїни. На жаль, такі речі нас іще переслідуватимуть. В Україні є низка об'єктів, за нашими оцінками, близько 3 тисяч, які потребуватимуть ухвалення окремих рішень із введення їх в експлуатацію", – зазначив Шмигаль і додав, що для цього також потрібно буде окремо розробляти план дій.

Заразом очільник Кабміну запевнив, що процес реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) перебуває на завершальній стадії.

"Ми сьомий місяць перебуваємо в процесі реформи, на мою думку, одного з найбільш корумпованих органів – ДАБІ. З боку уряду все, що можна було зробити, ми зробили. Наступний крок – за Верховною Радою. Хочеться, щоб ринок був залучений у процес ухвалення рішення депутатами. Напрацьований законопроєкт, мабуть, вимагатиме незначних корективів. Ми готові їх робити", – заявив Шмигаль.

Прем'єр-міністр наголосив, що це має бути "правильне, зручне для ринку рішення, яке унеможливить корупцію".

Нагадаємо, народний депутат від групи "За майбутнє" Ігор Палиця заявляв, що ДАБІ продовжує працювати за старими схемами навіть за нової влади. З його слів, старим менеджерам, які брали хабарі 10 років поспіль і "носили" кураторам, вдалося залишитися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus