USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні впровадять два ЗНО з української мови та літератури. Офіційно

1 Жовтня 2020 14:24
Міністерство освіти і науки України оприлюднило наказ про рішення щодо підготовки окремого тесту з української мови, а також тесту з української мови і літератури. Тож випускники у 2021 році зможуть обрати, яке ЗНО з мови складати.

Тепер Український центр оцінювання якості освіти має впровадити у план проведення ЗНО окремий тест з української мови. Як передає 24 канал, про це йдеться у наказі МОН.

Планується, що частина вступників зможе обрати для вступу результати нового тесту ЗНО лише з української мови. Натомість вступники, які планують навчатися на гуманітарних спеціальностях повинні складати тест з української мови і літератури.

Міносвіти вже доручив Українському центру оцінювання якості освіти укласти завдання для двох сертифікаційних робіт – з української мови, а також української мови і літератури. Обидва тести мають відповідати програмі ЗНО, яка затверджена МОН у червні 2018 року.

Згідно з графіком проведення ЗНО в 2021 році тестування з української мови та української мови і літератури відбудеться в один тестовий день – 1 червня 2021 року. Дати з всіх предметів – можна глянути тут.

Сертифікаційна робота з української мови і літератури матиме 24 завдання з літератури та 39 – з української мови з вибором відповіді та на встановлення відповідності, а також 4 завдання з української мови з наданням письмової відповіді).

Натомість сертифікаційна робота з української мови міститиме лише завдання з української мови (39 завдань з вибором відповіді або на встановлення відповідності та 1 завдання відкритої форми на надання розгорнутої письмової відповіді).

Додамо, що у завданнях ЗНО у 2021 році будуть використовуватися старі норми правопису (а не нові, які були прийняті у 2019 році). Більше деталей про ЗНО з української мови та літератури у 2021 році – читайте за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2020 15:10
це правильно
Я Показати IP 4 Жовтня 2020 03:57
Нові наголоси також замінять старими? Чи вони все таки залишаться?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus