USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні виявили шахрайський фіктивний банк

26 Лютого 2020 16:01
Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку попереджає про діяльність фіктивного «Українського народного банку», який називає себе «інвестиційним проєктом».

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на пресслужбу НКЦПФР.

Зазначається, що у мережі інтернет та соцмережах Комісія виявила пропозицію інвестувати в акції фіктивного «банку»

Як підкреслюють у Нацкомісії з цінних паперів, у Держреєстрі банків, який веде НБУ і який містить інформацію про держреєстрацію усіх банків, відсутня інформація про «Український народний банк».

У Держреєстрі випусків цінних паперів, який веде НКЦПФР, також відсутня інформація про реєстрацію випуску акцій емітенту з таким найменуванням.

«НКЦПФР вбачає, що інформація розміщена за посиланням https://unb.name є шахрайством, несе загрозу введення в оману громадян, створює ризики втрати ними коштів через фінансову та інвестиційну необізнаність.

Інформація про потенційно протиправну діяльність на території країни направлена у правоохоронні органи», – йдеться у повідомленні.

«При спробі придбати акції зазначеного проекту через його веб-сайт, користувачу пропонуються три варіанти оплати за акції: Money Storage, Perfect Money та оплата у криптовалюті Bitcoin.

Функція оплати банківською картою нібито передбачена, але не працює. Доступні користувачу варіанти оплати є електронними гаманцями, платежі через які практично не можливо відслідкувати та встановити, куди були переведені кошти клієнта», – наголосили в Комісії.

На веб-сайті проєкту відсутня будь-яка правова інформація щодо юрособи та підстав надання нею інвестиційних послуг.

У особистому кабінеті користувача є посилання на такі розділи, як «Документи», «Контакти компанії», «Умови користування», «Політика конфіденційності», але всі вони не працюють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus