USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні викрили фінансову піраміду з більш ніж 55 тисячами вкладників

22 Березня 2021 12:42
Співробітники Кіберполіції викрили і припинили діяльність фінансової піраміди. Вкладниками шахраїв стали 55 тисяч осіб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство внутрішніх справ.

Схему організували четверо чоловіків у віці від 26 до 43 років. Вони створили власний вебсайт, де пропонували вкладникам отримувати пасивний дохід від інвестування в бізнес, пов’язаний з продажем електротехніки та роботою таксі.

«Для інвестування громадяни купували сертифікати вартістю від 300 до 300 тисяч гривень. Організатори обіцяли щоденний прибуток (більше ніж 350% річних) від вартості сертифікатів у вигляді внутрішньої валюти», – повідомили правоохоронці.

Внутрішню валюту фігуранти пропонували конвертувати в криптовалюту. При цьому прибуток вивести з сайту було неможливо, а ціна на криптовалюту була нижче в більш ніж 100 разів від тієї, яку відзначали організатори.

«У шахрайську фінансову піраміду інвестували гроші понад 55 тисяч громадян. За попередніми даними, сума збитків становить понад 150 млн гривень», – додали в МВС.

Правоохоронці провели 11 обшуків за місцями проживання та в автомобілях фігурантів. Обшуки проходили в Київській, Черкаській областях і в Києві.

«В результаті вилучили серверне обладнання, комп’ютерну техніку, гроші, банківські картки, чеки про купівлю іноземної валюти, подарункові сертифікати фінансової піраміди, чорнові записи, мобільні телефони», – зазначили в МВС.
За даним фактом порушено справу за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадуємо, 27 серпня Служба безпеки України заблокувала діяльність фінансової піраміди B2B jewelry, вкладниками якої стали понад 600 тисяч громадян, а обсяг привласнених коштів становить близько 250 мільйонів доларів.

Трьом організаторам фінансової «піраміди» B2B Jewelry повідомили про підозру, двом фігурантам обрали запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Да ?! Показати IP 22 Березня 2021 13:03
Цю піраміду викрили більше року назад, а стадо баранів несло туди гроші й по сьогоднішній день.
Анонім Показати IP 22 Березня 2021 13:15
)))))) невже?!?!?! зарiзали дiйну корову власноруч?
Правдоруб Показати IP 22 Березня 2021 13:18
Якщо вкладників "зводили на прогулянку навколо пальця" то вони самі цьгого захотіли...
ГІСТЬ Показати IP 22 Березня 2021 15:05
"Вони створили власний вебсайт, де пропонували вкладникам отримувати пасивний дохід від інвестування в бізнес, пов’язаний з продажем електротехніки та роботою таксі."----------B2B JEWELRY-це фінансова піраміда пов"язана з ювелірними виробами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus