USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В Україні запроваджують карантин вихідного дня

11 Листопада 2020 14:31
Кабінет міністрів запроваджує в Україні так званий карантин вихідного дня.

Про це йшлося на засіданні уряду, пише Українська правда. І на цьому засіданні Кабмін планує ввести нові карантинні обмеження.

«Десятки країн Європи запроваджують нові локдауни. Велика Британія, Франція, Італія, Польща, Німеччина, Чехія – всі вони ідуть на посилення карантинних заходів аби розірвати ланцюг захворюваності. Економіка України не витримає повного локдауну. Саме тому Уряд та Міністерство охорони здоров’я, разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу почали шукати збалансований варіант додаткових карантинних обмежень. Міністерство охорони здоров’я розробило зміни до постанови № 641, які передбачають запровадження в Україні так званого «карантину вихідного дня», – заявив Шмигаль.

Починаючи з 14 листопада щотижня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка не будуть працювати:

- Заклади харчування, крім їжі на виніс.

- Усі магазини, крім продуктових.

- ТРЦ та інші розважальні центри.

- Спортзали, басейни, фітнес-центри.

- Заборонено проведення масових заходів.

На вихідних будуть працювати:

- Продуктові магазини.

- АЗС.

- Аптеки та ветаптеки.

- Транспорт.

Детальніше про обмеження пізніше розповість міністр охорони здоровʼя Максим Степанов, після цього буде голосування. Попередньо на вихідних будуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки та громадський транспорт. Ресторанам будуть рекомендувати працювати на вихідних на винос, а ТРЦ закриють.

Шмигаль зауважив, що оскільки нові обмеження «неприємні та болісні» для бізнесу в ресторанній, розважальній та культурній сферах, уряд готовий підтримати підприємців. Для цього повністю відновлюються та розширюються наступні програми підтримки:

– компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм;

– програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою).

– можливість застосування механізму визнання «карантину вихідного дня» форс-мажорною обставиною, що зараз обговорюється з Торговельно-промисловою палатою.

– продовження реалізації програми доступних кредитів «5-7-9», яка дає змогу отримати кредитні канікули для бізнесу. Тобто мова йде про рефінансування існуючих позик фактично під 0%.

Нагадаємо, сьогодні тисячі працівників кафе та ресторанів у Луцьку вийшли на протест проти карантинних обмежень, які суттєво вдарили по галузі. За словами мітингарів, багато людей зараз втрачають роботу, змушені закривати свій бізнес і, як наслідок, держава несе бюджетні втрати.

До протестувальників вийшов представник ОДА та запросив ініціативну групу на переговори. Луцькі ресторатори передали ноту протесту представникам Волинської облдержадміністрації. Це звернення, яке підписали 7 тисяч осіб, передадуть прем’єру.

Такі ж акції протесту пройшли у багатьох містах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Егеж Показати IP 11 Листопада 2020 16:08
Так, *ряд обіцяє збільшити раніше видану підприємцям допомогу в сумі 00000 грн в 3 рази, або й ще більше. Тримаймося, бо ми того варті!
Егеж до Егеж Показати IP 11 Листопада 2020 20:03
Судячи з кількості мінусів я зрозумів що підприємцям все ж таки виплатили компенсації. А чого ж вони й далі невдоволені? Чи замінусували чиновники... Їх більше ніж підприємців?
Алік Показати IP 11 Листопада 2020 17:40
То базари на вихідні не будуть робити чи як то ?
Виборець Показати IP 11 Листопада 2020 21:45
А як же ж нам голосувати в умовах карантину? Чи на вибори карантин вихідного дня не поширюється?
Внук до Виборець Показати IP 12 Листопада 2020 07:27
Так на вибори 20% населення прийде від сили....
Робітник Показати IP 11 Листопада 2020 21:50
Вгамуйтесь вже баригі ненажерливі. Ви торгуєте в своїх генделях безакцизним спиртним, неоформляєте працівників офіційно, ухиляєтесь від сплати податків всіояко, а тепер щось там вимагаєте? Нічого з вами не станеться, якщо сб-нд будуть карантинними. А от кількість хворих 100% зменшиться.
Внук до Робітник Показати IP 12 Листопада 2020 07:28
Проплачені статисти зменшать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus