USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку тисячі працівників кафе та ресторанів протестують проти карантину. Фото, відео

11 Листопада 2020 10:15
Численні ресторатори та працівники галузі 11 листопада вийшли на протест під стіни Волинської облдержадміністрації.

Як розповідають, таким чином вони заявляють про своє право працювати, а також долучаються до всеукраїнської акції. Так, подібні протести заплановані сьогодні в низці міст країни.

Присутні вимагають скасувати всі обмеження, пов’язані з роботою ресторанів і кафе в період карантину. З їхніх слів, багато людей зараз втрачають роботу, змушені закривати свій бізнес і, як наслідок, держава несе бюджетні втрати.

Водночас наголошують, що права громадян, а також секторів економіки та бізнесу не можуть бути вибірково обмежені в діяльності, як це складається зі сферами громадського харчування, гостинності та культури.

Під час акції ресторатори хочуть передати листи-звернення з підписами на адреси прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Національної поліції України Ігоря Клименка, керівника ГУНП у Волинській області Юрія Крошка.

Працівники прийшли під стіни ОДА з промовистими транспарантами: «ФОП – не лох», «Не дамо знищити малий та середній бізнес», «Не допомагаєте – не заважайте», «Ні, новому Голодомору» тощо.

Відзначимо, що на акцію зібрались не тільки працівники ресторанного бізнесу з Луцька. Приїхали також представники галузі з різних куточків області.
«Ми вийшли на акцію протесту проти обмежень, утисків, карантину вихідного дня. Сьогодні бізнес повинен працювати і наповнювати бюджет. Ми маємо годувати наших дітей і наших дідусів, бабусь. У нас знову протести. Всі пам’ятають Майдани. Ми просимо владу почути нас, ми не дамо знищити наш бізнес», – сказала голова «Волинської обласної організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери» Іовенко Тетяна Степанівна. Та акцентувала, що краще побороти корупцію на митниці, аніж боротися з рестораторами.
Вона наголосила, що народ не здолати, відзначила, що це попередження і ще плануються акції. Жінка зауважила, що звернення вже направлені центральній владі.

За її оцінкою, на протест вийшли близько півтори тисячі осіб. Тетяна Іовенко зауважила, що на мітингу – дуже багато молоді, яка вийшла на вулицю, аби відстоювати свої права.

«Дякую всім, хто прийшов, боротися за своє майбутнє... Влада забуває про нас, тільки карантин. Нам уже вісім місяців надягають маски», – сказала вона і додала, що так само мають право працювати й перевізники.

Жінка підкреслила, що, попри маски, роти людям влада не має права закривати.

До протестувальників вийшов представник ОДА.

«Хочу запросити ініціативну групу з 10 людей в овальну залу для спілкування. Ми підтримуємо наш народ. Ми можемо спокійно поспілкуватися і дійти до консенсусу», – сказав Анатолій Іванович Костик. Та наголосив, що зараз все працює і поки ніхто нікого не закривав.


Луцькі ресторатори передали ноту протесту представникам Волинської облдержадміністрації. Це звернення, яке підписали 7 тисяч осіб, передадуть прем’єру.

Опісля мітингарі пішли проспектом Волі до приміщення Головного управління Нацполіції області, аби передати звернення міністру МВС Арсену Авакову.
Нагадаємо, аби запобігти подальшому стрімкому поширенню коронавірусу, на Волині обмежили час роботи закладів громадського харчування. Усі кафе та ресторани повинні працювати з 7.00 до 22.00. Також планують запровадити карантин вихідного дня, який передбачає, що в суботу та неділю заклади працюватимуть лише на виніс.

Читайте також: Сотні тисяч можуть втратити роботу: Мінкульт проти карантину вихідного дня
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Василь Показати IP 11 Листопада 2020 11:04
Передбачаю збільшення випадків корони, після таких мітингів. Всі бастують, поки когось особисто не застане корона, а потім будуть виходити і бастувати що медицина паршива, місць немає і в лікарню їх не беруть. Думати потрібно, враховуючи, що пропонується прикривати лише на вихідні, якраз після яких великі скачки заражень, а не можете думати про себе, подумайте про лікарів, які зараз шалено загружені, бо комусь складно на карантині поседіти. Не так хтось кашлянув всі вибігають бастувати, сьогодні працювати не потрібно?
там як до Василь Показати IP 11 Листопада 2020 11:20
влаштованно.боулінг клюб розбитий на 7-8 підприємців другої групи.кожен має по пару робочих.тільки одна-з спіртним.до половини взагалі нерегістрованих робочих..в вимогах навіть є легалізація чайових!!!те саме в інтєрнєт магазинах..ГЄНОЦІД ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ. а про вірус полякі,прибалти,іудеї,аглійці і т.д хай в локдаунє а ми в півнушці!
Погода шепче ! Показати IP 11 Листопада 2020 11:20
Ми з кумом прийшли на мітинг, бо думали, шо після закінчення буде фуршет та й піцмайстерів одночасно підтримаємо ! Ага, розкрили рот ! Облом ! Пішли до бабки на Кременецьку !
Василь Показати IP 11 Листопада 2020 11:25
А ще цікаво спостерігати людей, які взагалі відношення немають до торгівлі, або щось пов'язаного з таким бізнесом.
Я Показати IP 11 Листопада 2020 11:26
Це вже не демократія. Це повна анархія. Просто дивишся на цей бардак і думаєш що Лукашенко в дечому правий. Вся Європа йде шляхом карантинних обмежень, а в Україні що, інша планета.
знаток Показати IP 11 Листопада 2020 11:31
Кафе працюють до 22.год. це не достатньо посидіти?Вас ж не закривають на місяць.!!!працюйте.!! Але ж ні,потрібно до "упада" бо в 02-03:00 ночі клієнти щедріші.можна більше заробити.надурити.А те що робиться в лікарнях,нікого не гребе.Як поголовно скосить,тоді будете бастувати,що місць і лікарів не вистачає.
До знатака до знаток Показати IP 11 Листопада 2020 12:30
Якраз таки хочуть закрити в суботу та неділю. Якщо ці заклади не працюватимуть у вихідні, коли потік клієнтів більш-менш нормальний, то їм нема сенсу взагалі працювати. Більшість і справді закриється взагалі
До Василя Показати IP 11 Листопада 2020 11:43
Проблема наших людей в тому, що зразу починають рахувати чужі гроші. На винос іжа - скільки разів ви замовляєте таку послугу? Офіціанти, бармени (в основному це студенти, яким треба платити за квартиру і навчання) - не будуть задіяні, треба звільняти. Навесні вижили - гроші мають властивість закінчуватися. З власних спостережень карантину хочуть ті, хто нічого не робить і йому нічого втрачати. Перехворіють тим вірусом багато. Багато знайомих вже і перехворіли, дехто і помер, і торік і позаторік і хворіли і вмирали.
тисячі людей Показати IP 11 Листопада 2020 11:49
тисячі людей.. ага.. максимум 200 людей
Ярослав Показати IP 11 Листопада 2020 12:16
На вихідні закрити ресторани і кафе ! Кожен день яка смертність а їм по костях в ресторанах танцювати ,!
Ілля Показати IP 11 Листопада 2020 12:19
Навіть жалобних днів немає за померлими а всім танцулі і розваги !!! Медики помирають , працюють сутками! Скільки старших людей помирає чи це не дід з бабою цих рестораторів чи це не батьки наші ? Вас же не закривають на місяць а на вихідні тільки!!
Микола Показати IP 11 Листопада 2020 12:26
Я підприємець але треба то треба. Весь світ переживає таке. Влада повинна зменшити податки і квартплату щоб не оплачував народ. І продукти основні зробити дешевими на час карантину. А підприємці зажрались. Знаю що одна власниця приміщень салону краси розказувала що в цьому році не відпочила на Кіпрі а не про харчування тут мова йде. Просто привиули власники ресторанів своїх дітей і внуків балувати шикарно а зараз лавочка трошки прикриламь апетити зменшіть бо люди вмирають ви ж від голоду не вмираєте ресторатори . Взагалі в кризу коли стільки людей лежать на швл гуляти в ресторанах якось не по людські ! А то одні оплакують а ресторан гупає під вікнами !
на жаль до Микола Показати IP 11 Листопада 2020 13:05
це правда.а з києва там і різеткі і петі помагають арганізацієй
лучанка до на жаль Показати IP 11 Листопада 2020 13:44
ці вимоги недоречні. бо ще не прийнято ніяких постанов і розпоряджень. В неділю вибори,куди треба піти. В школах давно повинні вчителі ходити в щитках, але цього не виконують,бідні чекають коли їм купить держава. Батьки,чого мовчите ? могли б 16 зробити вихідний, бо на виборах буде багато людей і де той окремий вхід,тудою діти ходять.
Настя Показати IP 11 Листопада 2020 13:31
Якби наша влада вчиняла такі карантинні умови як в Європі і паралельно робила компенсацію людям, що втратили роботу, компенсацію бізнесам, на мітинг ніхто б не вийшов. Це перше. А друге-люди, подивіться статистику смертності попередніх років і цього. Дивно, всі раніше вмирали від плевмонії, раку, туберкульозу й так далі, набагато більше, а зараз всі від корони. Не туди дивитесь, не тим вірите. Ті, хто не хочуть захворіти і бояться, самі можуть не відвідувати заклади й сидіти вдома.
там до Настя Показати IP 11 Листопада 2020 15:34
немає мега компенсацій.в греків 800 евро в місяць.повністю закрите все.800 це максимум.40 чоловічих стрижок щоб ,вам, зрозуміло.в дешевій перукарні
555 до Настя Показати IP 11 Листопада 2020 15:55
Згідна на всі 100% Хто так вже боїться захворіти- сидіть дома,не виходьте нікуди!! А як робити карантин вихідного дня,то все закривайте,а не лише малий бізнес зажимаєте!"Горів сарай,гори і хата",тому що наша влада не вміє по іншому
Їван з Гнідави Показати IP 11 Листопада 2020 13:39
А чого мовчать профспілки ! Яка їхня позиція ?
Шнапсік Показати IP 11 Листопада 2020 13:49
А моджо і вєрсік поацюють норм.
Луч Показати IP 11 Листопада 2020 19:43
Треба провести масове ПЛР тестування всієї країни це дешевше ніж закривати, або обмежувати!
Віктор Показати IP 11 Листопада 2020 19:44
Щоб не сталось так, що наступна акція буде під Боголюбами або на вул. Шевченка із гаслами на кшталт: "Кожному ФОПу по кисневому балону!", "Де гарантовані стаціонарні ліжка для хворих?!", "Ні похоронам в поліетиленовому кульку!!!" і т.д. Походили, погуділи, розійшлись. А що Кабмін ?! А нічого !!! Мету досягнуто, панове революціонери ?
Зайчик Показати IP 11 Листопада 2020 22:25
Давайте по чесному. Заблокуєм 103 і 102. Медиків і поліцейських на карантин. Аптекарів на карантин. Магазини продуктові-на карантин. Скрізь люди сновигають, розповсюджують «смертельну» заразу. Туберкульозу не боялися до корони?тоже повітряно-крапельним передається
Пібприємець -рестора Показати IP 11 Листопада 2020 22:34
Закрити так закрити! Виживем-заробимо!
Annette Показати IP 12 Листопада 2020 09:05
Краще повністю закритись, чим карантин вихідного дня.
Анонім Показати IP 12 Листопада 2020 11:25
Не розумію, а чого на Київському Майдані. Вся наша влада у Феофанії у особистих палатах. Всі під Феофанію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus