USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні запускають онлайн-платформу «Екосистема»: які послуги доступні

9 Червня 2021 14:23
Міністерство цифрової трансформації запускає онлайн-платформу «Екосистема». Це єдина платформа у сфері захисту довкілля.

Про це повідомляє урядовий портал, пише РБК-Україна.

Вказано, що зараз отримання одного дозвільного документа в екологічній сфері займає понад 4 300 годин очікування. А ще 6 тисяч гривень витрат для підприємців. Однак завдяки цифровізації це зміниться.

Платформу презентував заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

«Платформу створили, щоб кожен мав актуальну, достовірну інформацію про стан навколишнього середовища та природні ресурси, а також взаємодіяв з нами в прозорий і зручний спосіб», – сказано у повідомленні.

На порталі доступні шість послуг:

- висновок про транскордонне перевезення відходів,

- ліцензія на відходи,

- лісорубний квиток,

- сертифікат походження деревини,

- декларація про відходи,

- дозвіл на спецводокористування.

А також міститься уся екологічна інформація про стан навколишнього середовища України.

«Зручно, швидко, без корупції та паперів можна отримати доступ до 35 реєстрів екологічної інформації. Загалом планують запустити 29 послуг та інтегрувати їх з порталом «Дія». На порталі доступна Екологічна мапа, яка надає можливість громадянам надіслати звернення з геоприв’язкою та фотоматеріалами щодо виявлених місць стихійних сміттєзвалищ», – підкреслюється у повідомленні.

Також будуть відкриті дані понад 60 реєстрів, що дасть можливість кожному українцю моніторити стан довкілля, зокрема якість води, повітря, пестициди, лісові пожежі тощо в реальному часі.

«При розробці платформи ми поставили собі дві амбітні цілі – створити зручні онлайн-послуги для підприємців і забезпечити доступ до екологічної інформації для суспільства. Ми хочемо, щоб всі реєстри були відкриті і кожен, кому екологічна інформація потрібна, просто роздрукував її з офіційного реєстру», – пояснив Стрілець.

Вказано, що розробка Екосистеми стала можливою за підтримки Міністерства цифрової трансформації, проекту USAID/UKAID «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та Офісу ефективного регулювання BRDO.

Нагадаємо, Верховній раді рекомендують схвалити законопроект № 5339 про регулювання викидів у повітря. Документ встановлює максимально допустимий термін – 10 років для виконання заходів зі скорочення викидів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus