USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Марія Єфросиніна оголосила про початок роботи сервісу психологічної допомоги

29 Червня 2021 13:53
Телеведуча Марія Єфросініна, яка вже давно привертає увагу суспільства до проблем домашнього насильства, оголосила, що нарешті розпочав роботу сервіс психологічної допомоги. Постраждалі від домашньої тиранії отримають змогу не тільки розказати про те, що вони пережили, а й отримати безплатну допомогу.

Сервіс психологічної допомоги відкрито на онлайн-платформі «Розкажи мені»

Спілкуючись з жінками із різних регіонів України, телеведуча та благодійниця Марія Єфросиніна усвідомила, що проблема домашнього насильства набула небувалого масштабу. За словами Маші Єфросиніної, особам, які на собі відчули, що таке домашнє насильство, необхідно розділити з кимось свій біль. Тому спільними зусиллями Інституту когнітивного моделювання (ІКМ) та благодійного фонду «Маша» було створено соціальний проект із надання постраждалим безплатної психологічної допомоги.

Рік тому ІКМ заснував онлайн-платформу «Розкажи мені», куди звертались люди, які після захворювання на коронавірус відчували тривогу або погано переносили довгий карантин. Зараз в рамках проекту створено спеціальну сторінку «Мені здається», яка присвячена проблемі домашнього насильства. Відома ведуча Марія Єфросиніна, передачі з якою можна знайти в розкладі телепрограм https://tv.meta.ua, закликає чоловіків та жінок, які потерпають від аб’юзу (зловживання, образа, жорстоке поводження, насильство, - ред.), не мовчати, а розповісти свою історію.

Платформа «Мені здається» допоможе знайти вихід із замкненого кола домашнього насильства

Те, про що люди не наважуються говорити з родичами та найближчими друзями, тепер можна розповісти спеціалістам. Сервіс «Мені здається» об'єднав понад 30 психологів, які спеціалізуються на темі домашнього насильства. Всі спеціалісти прослухали додатковий курс лекцій від наукового керівника проекту Спартака Субботи, щоб краще розуміти, як працювати з наслідками тиранії. Всі вони сподіваються, що зможуть допомогти тим, хто пережив образи, побої, приниження, знецінення, зґвалтування.

Як зауважили Маша Єфросініна та засновник ІКМ Віктор Березенко, за минулий рік кількість звернень жертв аб’юзу зросла на 45% та досягла 1,8 млн осіб. Головна проблема, яка заважає боротьбі з домашнім насильством, – байдужість суспільства. Жертвам не можна залишатись наодинці з проблемами: можливість поділитись своєю бідою - це вже перший крок до виходу з неї. Платформа «Мені здається» надає номери телефонів, куди можна цілодобово звернутись в разі домашніх насильств, та закликає не мовчати, не терпіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus