USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Україні збільшать прожитковий мінімум: коли і на скільки

24 Березня 2021 15:31
Міністерство соціальної політики України в рамках оптимізації сфери застосування прожиткового мінімуму, підвищення його розміру і розмірів державних соціальних гарантій розробило низку законопроектів, які схвалені урядом і подані до Верховної Ради.

Як повідомляє пресслужба Міністерства, ці документи передбачають нову методологію визначення та застосування прожиткового мінімуму виключно для основних соціальних гарантій (мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії за віком, державної соціальної допомоги, яка є для людини основним джерелом доходів), пише УНІАН.

Крім цього, пропонується впровадження базових величин для розрахунку соціальних виплат (надбавок, підвищень, додаткової пенсії, пенсії за особливі заслуги, щомісячних допомог), які встановлюються до пенсії або державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії; стипендій, максимальних розмірів виплат, компенсаційних виплат, а також одноразових виплат (допомог).

Ще одна ідея – введення базової величини для грошових платежів і стягнень і базової величини для адміністративних зборів.

У міністерстві зазначили, що передбачається прискорене підвищення прожиткового мінімуму для розрахунку соціальних виплат, які є основним джерелом доходів. У 2022 році підвищення має відбутися на 14%, у 2023 – на 15%, у 2024 році – на 25%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
писакИ Показати IP 24 Березня 2021 15:51
то де і на скільки збільшиться?
К.лучанин до писакИ Показати IP 24 Березня 2021 16:08
Та справа в тому, що інформація тут викладена кострубато з багатьма скороченнями та правками. Заходьте на інший сайт Мінсоцполітики і читайте . Там увсе розписано.
Анонім Показати IP 24 Березня 2021 15:52
узнал, что у Степанова куртка за 600 тыщ, а у Витренко процентов по депозиту 12 лямов, а Порошенко вообще 50 лямов $ и 400 лямов гривен налички прячет под матрацем и вспомнил, что 20 миллионов украинцев находятся за чертой бедности но, у миллионов бедных всегда есть выход, прямо как притче - лотерея напомню, Ляшко и слуга народа Павлюк выиграли миллионы, чем вы хуже

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus