USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

В Україні побільшало мільйонерів

1 Травня 2024 21:57
В Україні за 2023 рік зросла кількість мільйонерів на 1200 осіб.

Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, на 1 травня українці подали 172 тисячі податкових декларацій. В них задекларовано річний дохід в обсязі 218,5 мільярдів гривень.

«Кількість громадян, які за результатами 2023 року задекларували річний дохід у сумі понад 1,0 млн гривень становить 10,7 тисячі осіб (+ 1,2 тисячі осіб в порівнянні з минулим роком)», – повідомив Гетманцев.

Він зазначив, що мільйонери подавали свої декларації з застосуванням електронних можливостей фіскальної служби.

Читати ще: Україна може підвищити податки, якщо не отримає допомогу від США, – Bloomberg

«Значна частина громадян подали декларації з використанням сервісу ДПС щодо предзаповнення декларації, зокрема таким сервісом скористалися більше ніж 120 тисяч громадян», – заявив він.

Податки в Україні

На початку лютого Державна податкова служба України повідомила, що у січні 2024 року платники податків забезпечили надходження до зведеного державного бюджету 96 мільярдів гривень. Це на 7,3 мільярда гривень більше, ніж передбачалося у розписі Міністерства фінансів.

Ця інформація свідчить про те, що український бізнес, попри війну, продовжує працювати та сплачувати податки.

Крім того, раніше повідомлялося, що згідно з Меморандумом з МВФ, Національна стратегія доходів України допускає реформу системи єдиного податку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Травня 2024 22:21
Гинуть, їх захищаючи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus