USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В УПЦ МП відреагували на рішення КС: назву міняти не збираються

28 Грудня 2022 08:37
Юрист Української православної церкви Московського патріархату Олександр Бахов прокоментував рішення Конституційного суду, за яким церква повинна відображати у своїй назві приналежність до Росії. Запевняє, що рішення КС не зобов’язує УПЦ МП міняти свою назву.

«Рішення Конституційного Суду не зобов’язує Українську православну церкву змінити свою назву, воно лише стосується відповідності закону про перейменування Конституції України…

Статутні документи свідчать, що УПЦ зареєстрована відповідно до українського законодавства, її засновником є Собор УПЦ, її релігійний центр, як і всі органи управління, знаходяться в місті Києві, – підкреслив юрист. – Тож всі спроби примусово застосувати цей закон до УПЦ збільшить випадки порушення права на свободу совісті та віросповідання в Україні», – сказав Бахов.

За його словами, «не дивлячись на рішення Конституційного Суду, на сьогодні відсутні будь-які законні підстави для зміни назви релігійних організацій, що належать до Української православної церкви».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Василь Показати IP 28 Грудня 2022 08:51
Тільки повна заборона діяльності даного підрозділу кгб !!
Василю Показати IP 28 Грудня 2022 09:59
Ах, які Ви обізнані. Мабуть, і в негра в ........ були
Здоровий глузд до Василю Показати IP 28 Грудня 2022 11:10
Так званий "Василю" ! Ви, судячи по ІР, з Хмальницького. Чого ви, пане (або товарісч), лізете в Волинські видання ? Вам за це куратори бабло платять ?
Василь Показати IP 28 Грудня 2022 11:05
Так,обізнаний.В 43р,щоб зберегти видимість існування російської православної церкви перед керівництвом Англії тм США,які надавали досить вагому допомогу ленд-лізом,сталін відновив діяльність даної церкви під керівництвом полковника кгб.Дана історія просто недостатньо була висвітлена в Україні .
Іра Показати IP 28 Грудня 2022 11:49
Ракети московського патріархату, які благословляє сам сатаніст гундяєв і називає ще "священая вайна" вбивають українців щодня. Тому хоч рішення і не популярне, але заборонити треба. До речі, на окупованих територіях України вже всі церкви крім, мовсковського патріархату заборонили. Так і в Криму в 2014 році. Причина заборони - це релігійні організації, які не лояльні до москви
УПЦ Показати IP 28 Грудня 2022 18:00
Ваша смердюча церква буде стерта з лиця землі!
Клава Показати IP 29 Грудня 2022 06:02
на час гострої агресії московські попи мали б затиснути писки.. поїдьте в рашку і покачайте права..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus